LEPOTA I ELEGANCIJA NA JEDNOM MESTU: Beograd domaćin Evropskog prvenstva u sinhronom plivanju
Foto: Fonet AP

OD 21. DO 25. JUNA

LEPOTA I ELEGANCIJA NA JEDNOM MESTU: Beograd domaćin Evropskog prvenstva u sinhronom plivanju

Ostali sportovi -

Beograd će od 21. do 25. juna biti domaćin LEN Evropskog prvenstva u sinhronom plivanju.

Takmičenje je u organizaciji Saveza za sinhrono plivanje Srbije i LEN-a (Evropske federacije vodenih sportova) a pod pokroviteljstvom Ministarstva Omladine i Sporta Republike Srbije i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda i uz veliku podršku Olimpijskog Komiteta Srbije.

Sinhrono plivanje je najatraktivniji ženski sport, umetničkog karaktera koji spaja umetnost, eleganciju i lepotu a kako je ovo takmičenje najvišeg ranga u juniorskoj kategoriji (takmičarke do 18.godina) i održava se pred Svetsko seniorsko prvenstvo koje je u julu u Budimpešti 2017.godine. Ovo je prilika da u Beogradu vidimo ekipe iz Evrope u najjačim sastavima.

Prijavljeno je učešće 26 ekipa kao i zvaničnici sa najviših pozicija Evropske i Svetske federacje vodenih sportova (LEN i FINA).

Zemlje učesnice su: Austrija, Belorusija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Finska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Izrael, Italija, Jermenija, Lihtenštaj, Litvanija, Holandija, Poljska, Portugal, Rusija, San Marino, Slovačka, Španija, Švajcarska, Turska, Ukrajina i Srbija.

Cena ulaznice za ceo dan je 250 dinara.

Sastav reprezentacije Srbije: Disciplina tim: Jelena Kontić, Iva Lukić, Jelena Ivković, Irina Jevtović, Danica Petrović, Nina Šišović, Jana Počuča, Katraina Lazerević. Rezerve: Sara Miletić, Lana Stanković i Ema Nikolić

Disciplina Duet: Iva Lukić, Sara Mileti. Rezerva: Jana Počuča

Disciplina Solo: Jelena Kontić

Treneri: Svetlanom Kontić, Ana Novaković i Snežanom Sokolović

Tim menadzer: Ivana Krstić.

Sudije koje će suditi ispred Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu su Tamara Filipović i Jovana Daković Ćirilović.

kurir.rs / kurir sport

foto: Fonet AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Mejveder vs Mekgregor - sportska PREVARA veka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track