PUNIM GASOM PROTIV BUGARSKE Grbić: Želim da do kraja igramo maksimalno korektno
Foto: Beta

PUNIM GASOM PROTIV BUGARSKE Grbić: Želim da do kraja igramo maksimalno korektno

Ostali sportovi -

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je danas da mu je drago što su njegovi igrači ostali fokusirani do kraja meča s Argentinom u Svetskoj ligi i dodao da očekuje da će i protiv Bugarske dati sve od sebe da pobede.

"Očekivali smo da će oni igrati mnogo agresivnije i da će utakmica biti potpuno drugačija od one koju smo igrali u Teheranu gde smo ih nepredvidjeno lako pobedili sa 3:0.

Drago mi je što smo ostali fokusirani do kraja, čak i kad nismo iskoristili par šansi u četvrtom setu. Drago mi je što smo u petom setu od samog starta nametnuli pritisak, odvojili se i priveli taj-brejk kraju na miran način", rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkaška reprezentacija Srbije igraće 13. put na finalnom turniru Svetske lige, a treći put uzastopno, pošto je rano jutros u Kordobi pobedila Argentinu i zabeležila šesti trijumf u ovogodišnjem izdanju tog takmičenja.

Srbija je pobedila Argentinu sa 3:2, po setovima 25:22, 19:25, 25:22, 28:30 i 15:12 u meču prvog kola G grupe i izborila su plasman na finalni turnir u Kuritibi dva kola pre kraja takmičenja po grupama.

Izabranici Nikole Grbića večeras od 21.10 igraju protiv Bugarske meč drugog kola turnira u Kordobi.

"Ignorisaćemo manjak sati spavanja. To je taj ritam, nije prvi put da se to dešava. Mislim da je to nešto o čemu momci ne treba da razmišljaju. Nije idealna situacija, ali to ne treba da nam bude razlog da opet ne odigramo najbolje što možemo. Da li će biti nekih promena u timu? Verovatno hoće, ali videćemo pred početak utakmice", rekao je Grbić.

I pored toga što je Srbija izborila plasman na finalni turnir Svetske lige Grbić će insistirati da se "punim gasom" odigra i meč protiv Bugarske.

"Ja sam to njima rekao na kraju turnira u Teheranu. Mene ne zanima da li smo se kvalifikovali ili nismo. Želim da do kraja igramo maksimalno korektno jer to, na primer, može da utiče na plasman i izbacivanje jedne druge reprezentacije kojoj možda treba naša pobeda da bi prošla dalje. Prema tome, ja ne kažem da mi moramo da pobedimo Bugarsku da bi tamo neko prošao dalje, a ne Bugari. Ja samo kažem, ko god bude izašao na teren mora da da 100 odsto svojih mogućnosti, da igra najbolje što može, da se trudi da pobedi", rekao je Grbić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko sve odlazi iz Zvezde a ko dolazi na čelo Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track