NEKA SE PRIPREME AMERIKANCI: Vaterpolisti Srbije pregazili nervozne Italijane
Foto: Foto: VSS/Promo

Delfini brane titulu u svetskoj ligi

NEKA SE PRIPREME AMERIKANCI: Vaterpolisti Srbije pregazili nervozne Italijane

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije ostvarila je i drugu pobedu na završnom turniru Svetske lige, pošto je danas u 2. kolu A grupe savladala Italiju sa 13:7 (2:1, 3:2, 4:3, 4:1). Četiri gola za Srbiju postigao je kapiten Filip Filipović, tri puta se u strelce upisao Duško Pijetlović, a po jednom Andrija Prlainović, Gavril Subotić, Miloš Ćuk, Nemanja Ubović, Milan Aleksić i Stefan Mitrović. Srbija sutra u 3. kolu, od 16.20 sati, igra protiv SAD.

Srbija - Italija 13:7 (2:1, 3:2, 4:3, 4:1)

Dvorac vodenih sportova. Gledalaca 300. Igrač više: Srbija 8 (5), Italija 12 (5). Dva igrača više: Srbija 2 (2).

SRBIJA: G. Pijetlović, Subotić 1, Rašović, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović 3, Ubović 1, Aleksić 1, Drašović, Filipović 4, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B. Mitrović. Selektor: Savić.

ITALIJA: De Lungo, Di Fulvio, Gito, Filjoli 1, Mirarči, Veloto, Nora 1, Galo, Rencutom Bodegas 1, Aikardi 4, Bertlo, Volarević. Selektor Kampanja.

Milan Aleksić je po završetku meča istakao.

"Dobra naša utakmica, posebno sam zadovoljan igrom odlične odbane. Napad je kasnije došao sam po sebi. Niko nije očekivao da u ovom trenutku priprema, kada naporno radimo možemo ovako da odigramo", rekao je Aleksić, a potom je pričao i o provokacijama Italijana.

"Uobičajeno, smetala im je malo velika razlika, ali se sve sportski završilo. Sada nas čekaju Amerikanci. Fizički će biti teško, imaju novi sastav ali očekujem i pobedu i napredak u igri".

Radomir Drašović nije skrivao veliko zadovoljstvo.

"Prezadovoljan sam ovom igrom kojom smo uspeli da deklasiramo Italiju. Ponaljam da mi je drago što sam tu da, imam priliku da igram sa ovakvim šampionima. Puno mi je srce", naveo je Drašović. Srbija će u četvrtak igrati protiv selekcije SAD.

"Izuzetno su spremni, nisu dosli da budu lak zalogaj iako nemaju dosta igrača. Videlo se to protiv Italije. Baš nas teška utakmica čeka", rekao je Drašović.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: O čemu je Radonjić "kratko razmišljao" pre nego što je prihvatio poziv?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track