NAJVEĆI BANKROTI U ISTORIJI SPORTA: Kupovali tigrove, poklanjali automobile, varali žene i na kraju bankrotirali!
Foto: Printscreen Instagram

PLATILI CENU BAHATOSTI

NAJVEĆI BANKROTI U ISTORIJI SPORTA: Kupovali tigrove, poklanjali automobile, varali žene i na kraju bankrotirali!

Ostali sportovi -

Legendarni nemački teniser i bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker proglasio je bankrot zbog značajnog dugoročnog duga, ali on nije jedini slučaj u svetsu sporta koji je stigao do - bankrota!

Advokati trostrukog Vimbldonskog šampiona su pokušali da se nagode sa Sudom za registar slučaja bankrota u Londonu, što je bila njihova poslednja šansa da "isplati" zaostali dug.

Boris Beker, foto: Reuters

Ipak, sudija Kristin Deret je saopštila da ne postoje kredibilni dokazi da će dug u skorije vreme biti vraćen, pa je odbila da prekine proces na 28 dana, koliko je traženo. "Stekla sam utisak da je Beker čovek kome je glava u pesku", rekla je sa žaljenjem sudija Deret, koja se prisetila da je nekada gledala mečeve slavnog Nemca.

A isto tako, pre Bekera, završavali su poznati sportisti.

Da slava ume itekako da udari u glavu pokazivali su svojim bahatim šopingom - kupovali su ono šta je običnom smrtniku nedostižno, te toliko išli u krajnost da je to bilo čak i apsurdno.

Ovo možda najbolje opisuje slučaj Majka Tajsona koji je nesavesno trošio pare na automobile, kuće, lake žene, ali i - tigrove!

Silovanje, posedovanje droge, premlaćivanje supruge, nasilje. Sve je to Majk Tajson, najmlađi prvak sveta u teškoj kategoriji ikad, po mnogima “najzločestiji čovek u istoriji”. Ali danas je najpoznatiji i kao najgluplji na planeti.

"Mnogo ga volim, ali moram priznati da nije baš pametno raspolagao novcem. Kako je uspeo da spiska sav taj novac, nije mi jasno", izjavio je Don King, poznati bokserski promoter, kojeg je i njegov pulen optužio da mu je ostao dužan par stotina miliona dolara.

Kupovao je tigrove za milione dolara, samo jedan primjer. Evander Holifild i Alen Ajverson su se držali stare formule, poklanjali su skupocene automobile i kuće. Na kraju su prijatelje učinili bogatijima nego što su oni danas. Jedna od legendi je i Džorž Best.

Evander Holyfield, foto: AP

"Mnogo sam novca potrošio na piće, žene i brze automobile. Ostatak sam spiskao", legendarna je izjava koja dovoljno govori o tome kako nisu mogli da kontrolišu trošenje para.

Svima njima pridružila se plejada sportista poput Dijega Maradone, Antonija Valkera, Derika Kolmana i mnogih drugih...

DESET NAJVEĆIH BANKROTA

Majk Tajson (boks) - 350 miliona evra Evander Holifild (boks) - 200 miliona evra Alen Ajverson (košarka) - 180 miliona evra Mičel Vik (NFL) - 100 miliona evra Entoni Voker (košarka) - 98 miliona evra Skoti Pipen (košarka) - 95 miliona evra Latler Spivel (košarka) - 90 miliona evra Vin Bejker (košarka) - 85 miliona evra Derik Kolman (košarka) - 80 miliona evra Boris Beker(tenis) - 70 miliona evra

kurir.rs / kurir sport

foto: Printskrin/Instagram

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Urnebesno! Ko lošije peva? Nikola Jokić ili omladinci Partizana?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track