FURIOZNI DELFINI: Srpski vaterpolisti deklasirali Japan, u polufinalu Svetske lige sa Amerima
Foto: Vaterpolo Savez Srbije

NASTAVAK PUTA KA ODBRANI TRONA

FURIOZNI DELFINI: Srpski vaterpolisti deklasirali Japan, u polufinalu Svetske lige sa Amerima

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je pobedila Japan u četvrtfinalu Svetske lige u ruskoj Ruzi - 19:10 (4:1, 6:0, 4:3, 5:6).

"Delfini" će se u polufinalu sastati sa selekcijom SAD, koja je savladala Rusiju 8:6.

U drugom polufinalu igraće Hrvatska - Italija. Hrvati su deklasirali Kazahstan 19:3, a Italijani su bili bolji od Australije 13:5.

Branioci trofeja u Svetskoj ligi ne da nisu imali problema sa Japancima, već su se poigravali s njima u prvom poluvremenu. Posle dve četvrtine izabranici selektora Dejana Savića vodili su čak sa 10:1.

U nastavku su smanjili gas, pa se u drugom poluvremenu vodila ravnopravna borba.

Braća Pijetlović su odmah posle meča zaboravili Japan ali ih je obradovala vest da je sutra pre podne slobodno.

- Rutinska pobeda. Traže više plivanja, uvek imaju dodavanja u liniji. Ne mogu fizički da na pariraju. Odradili smo težak trening pre podne i ovakav umor smo očekivali. Ostaje nam da se odmorimo za polufinale i da do kraja turnira odigramo što bolje. Nama rezultat nije u prvom planu već samo jaki treninzi i uigravanje. Biće sigurno bolje u naredna dva dana. Amerikance smo lagano pobedili, Rusi se dižu i postaju ozbiljan protivnik.

Imamo ovde odlične uslove i pripreme i utakmice idu po planu - rekao je Gojko Pijetlović.

Duško je dodao:

- Prve dve četvrtine smo odigrali dobri sećajući se Olimpijskih igara. Kada j sve bilo rešeno posle 10:1 malo smo se opustili jer je i amor učinio svoje a stiže nam i teška polufinalna utakmica. Ona će biti fizički teška i to treba izdržati pa smo možda i namerno usporili ritam. Nisam očekivao da na turniru ovako dobro igramo. Mislio sam da ćemo malo da padnemo u igri posle svih ovih godina, Dovoljno se poznajemo i možemo da igramo slabije ali i da pobedjujemo. Voleo bih da Rusi uzmu medalju bilo bi to dobro za naš sport ali naravno ne preko nas.

Srbija - Japan 19:10 (4:1,6:0,4:3,5:6)

Dvorac vodenih sportova. Gledalaca 200. Sudije: Haz (SAD) i Temirkanov (Kazahstan). Igrač više: Srbija 3(3) Japan 5 (1).

SRBIJA: G.Pijetlović, Subotić 3, Rašović 1, Randjelović 1, Ćuk 1, D.Pijetlović 1, Ubović 4, Aleksić 1, Drašović 1, Filipović 2, Prlainović 1, S.Mitrović 3, B.Mitrović. Selektor: Savić.

JAPAN:Tanamura, Adaši, Kavamoto, Šiga 2, Jošida, Ida, Šimicu 1, Takata, Arai 2, Inaba 1, Okava 3, Araki 1, Fukušima. Selektor: Omoti

(Kurir.rs/Kurir sport)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Zašto su Kinezi pametniji od nas pa igraju u četvrtoj nemačkoj ligi?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track