(FOTO) APSOLUTNI ŠAMPION: Nepobedivi Rade Savić osvojio još jedno zlato
Foto: Privatna Arhiva

Takmičenje u gospiću

(FOTO) APSOLUTNI ŠAMPION: Nepobedivi Rade Savić osvojio još jedno zlato

Ostali sportovi -

Na današnjem međunarodnom takmičenju u powerliftingu koje je održano u Gospiću, u Hrvatskoj, Rade Savić je ponovo pokazao zašto je najbolji na svetu u benč press disciplini, osvojivši zlatnu medalju i titulu apsolutnog pobednika.

Takmičenje je organizovala powerlifting organizacija Hrvatske, okupivši na jednom mestu najjače takmičare iz Evrope.

Rade Savić je u kategoriji +140 kg osvojio prvo mesto i titulu apsolutnig pobednika sa podignutih 260 kg. Drugo mesto pripalo je Irfanu Muhiću iz BIH sa podignutih 242,5 kg, dok je trećeplasirani bio Maher Moro iz BiH sa podignutih 225 kg.

foto: Privatna Arhiva

Jos jedan srpski takmičar u benč pressu, Milan Smiljanić, osvojio je drugo mesto kategoriji do 140 kg sa podignutih 210 kg, dok je mladi Zoran Kopić u kategoriji do 110 kg koga trenira Rade Savić takođe zauzeo odlično drugo mesto sa podignutih 205 kg.

Rade Savić, posle još jedne ubedljive pobede, kaže da je prezadovoljan rezultatom, jer nije bio u potpunosti u takmičarskoj formi, ali nastavlja sa pripremama za svetsko prvenstvo u Pragu.

foto: Privatna Arhiva

I ističe da nastavlja saradnju sa Power lifting federacijom Hrvatske, jer su već dogovoreni seminari i obuke u oktobru mesecu, a sa ciljem da na međunarodnom nivou se promoviše benč press i mladi ljudi upute na što veće bavljenje sportom, jer samo sport na zdrav način povezuje nacije i zemlje.

foto: Privatna Arhiva

Rade Savic je inače dokazani svetski šampion u disciplini benč press u sve tri svetske federacije: u GPC sa 290 kg, u WUAP sa 280 kg i u IPF federaciji sa 260 kg.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zvezdo , a gde je fudbal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track