TERZIĆ: Borba za svaki poen i strpljenje
Odbojkašice Srbije, Foto: OSS

Gran pri

TERZIĆ: Borba za svaki poen i strpljenje

Ostali sportovi -

Selektor Srbije Zoran Terzić rekao je da je da su njegove odbojkašice morale da se bore za svaki poen u današnjoj pobedi nad Japanom i da protiv Tajlanda očekuje težu utakmicu.

"Utakmica je bila tačno onakva kakvu smo i očekivali. Bilo je potrebno da se borimo za svaki poen i budemo veoma strpljivi. Igrali smo dosta dobro i koncentrisano u nekim delovima utakmice, ali u pojedinim delovima nismo bili na visokom nivou", rekao je Terzić posle utakmice u Sendaiju.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Japan u tri seta i tako ostvarila četvrti trijumf u Gran priju, uz jedan poraz.

"Sve u svemu, dobili smo Japan 3:0, što je dobro jer se retko dešavalo da ih pobedimo maksimalnim rezultatom", istakao je Terzić.

Naredni protivnik biće Tajland.

"Očekujem sličnu, možda još težu utakmicu protiv Tajlanda jer oni igraju specifičnu odbojku, nikad ne znaš odakle će ići napad. Moraćemo da serviramo bolje nego u poslednje dve utakmice", kazao je selektor Terzić.

Najefikasnija u srpskom timu Milena Rašić rekla je da je srećna zbog bolje igre.

"Igrale smo mnogo bolje u odnosu na prošlu utakmicu, borile smo se za svaku loptu. Drago mi je što koncentracija nije padala", rekla je Milena Rašić.

Sanja Malagurski je navela da je ekipa srećna zbog trijumfa nad domaćinom.

"Srećne smo zbog pobede i nova tri boda, što smo tri seta visoko držale koncentraciju. Nastavljamo da radimo jako, čeka nas još jedna teška utakmica i nadamo se novoj pobedi", istakla je Malagurski.

Ana Antonijević je rekla da je svaka pobeda dobrodošla.

"Bilo je teško, što fizički, što zbog poraza u prošloj utakmici. Nismo odigrale kako smo želele, ali je rezultatski bilo dobro. Može i mora bolje da bi se stiglo do finalnog turnira", rekla je Ana Antonijević.

Srpske odbojkašice će sledeću utakmicu igrati u nedelju od 9.10.

Beta, Foto: FIVB

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Vruće kuglice i kod UEFA ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track