Pobeda Srbije za kraj Gran prija
Foto: BETA

Odbojkašice okončale Gran pri

Pobeda Srbije za kraj Gran prija

Ostali sportovi -
Uz Kineski Tajpeh, Argentina je jedina završila takmičenje sa svih devet poraza, dok je bilans srpskih odbojkašica tri obede i šest poraza

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je završila učešće u ovogodišnjem Gran pri takmičenju pošto je jutros u Bangkoku, u 3. kolu J grupe, savladala Argentinu sa 3:0 (25:16, 25:22, 26:24).

Podmlađena reprezentacija Srbije, ipak, se pobedom oprostila od 20. izdanja Gran pri takmičenja u kojem je učestvovalo 16 selekcija. Posle poraza od Amerikanki i reprezentacije Tajlanda u prethodna dva dana, oslabljeni tim koji je igrao u Bangkoku, uspeo je da da savlada sve teškoće sa kojim se suočavao i bar donekle opravda rejting koji srpska ženska odbojka uživa u svetu. Da bi opravdala ulogu apsolutnog favorita u duelu sa Argentinom srpskim odbojkašicama bilo je potrebno 76 minuta.

Utakmica je trajala nešto duže nego što se očekivalo jer su Argentinke uložile maksimum truda ne bi li ostvarile bar jednu pobedu u ovogodišnjem ciklusu. Na njihovu žalost želja im se nije ostvarila jer je i Srbija želela isto. Uz Kineski Tajpeh, Argentina je jedina završila takmičenje bez pobede (svih devet poraza), dok je bilans srpskih odbojkašica na kraju iznosio tri obede i šest poraza, što je bilo dovoljno za 11. mesto u generalnom plasmanu.

Na finalnom turniru 20. Gran prija, koji će biti održan od 27. juna do 6. jula u Ningbou (Kina), učestvovaće šest reprezentacija. Kina kao domaćin i pet najuspešnijih posle tri odigrana vikenda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track