HRVATI KUKAJU POSLE SVETSKE TITULE: Hoćemo premije kao Srbi
Foto: Dado Đilas

HIT

HRVATI KUKAJU POSLE SVETSKE TITULE: Hoćemo premije kao Srbi

Ostali sportovi -

Vaterpolisti „kockastih“ za zlato u Mađarskoj dobiće po 6.000 evra u vidu nagrade od države, dok će naši „delfini“ za bronzu inkasirati po čak 20.000 evra

Iako su posle dugih sedam godina uspeli da pobede naše „delfine“ i osvoje svetsko zlato, vaterpolisti Hrvatske i dalje su ljubomorni na četu Dejana Savića.

Naime, Hrvati još nisu pošteno proslavili titulu a već se žale kako im je država, u poređenju sa srpskim kolegama, za premije obezbedila siću. Novim šampionima planete nije jasno kako će u džep staviti po 6.000 evra, dok bi Srbi za takav poduhvat dobili po 30.000.

- Imamo situaciju da će jedan Mađar za srebro dobiti koliko i petorica naših igrača za zlato. Srpski vaterpolisti će za svoju bronzu dobiti više nego dvojica naših igrača zajedno za svoje svetsko zlato. Da su oni prvaci, svaki od njihovih igrača dobio bi po 30.000 evra, a naši će dobiti 20 odsto od toga - jadao se izvršni direktor Hrvatskog vaterpolo saveza Perica Bukić tamošnjim medijima.

„Delfini“ će za bronzu iz Mađarske dobiti po 20.000 evra, a istu sumu zaradili su za zlatnu medalju osvojenu na Evropskom prvenstvu u Beogradu prošle godine.

foto: Printscreen

Kakvo pojačanje

DEJAN SAVIĆ SE VRATIO U ZVEZDU!

Vaterpolo klub Crvena zvezda dobio je ogromno pojačanje! Trofejni stručnjak Dejan Savić ponovo će biti trener crveno-belih. On je 2013. godine doneo Crvenoj zvezdi istorijsku titulu šampiona Evrope, a osvojio je dve duple krune u Srbiji.

Kurir / Predrag Gajić

Foto: Dado Đilas, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Kako je Zvezda ovog leta zaradila 8,5 miliona evra?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track