AMELA I LAZAR BEZ POLUFINALA: Terzićeva nije imala sreće na SP, ispala jer je bila u najbržoj grupi
Foto: Dado Đilas

PRVI DAN TAKMIČENJA U LONDONU

AMELA I LAZAR BEZ POLUFINALA: Terzićeva nije imala sreće na SP, ispala jer je bila u najbržoj grupi

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Amela Terzić nije se plasirala u polufinale trke na 1.500 metara na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je ostvarila ukupno 22. vreme.

Terzićeva je trku završila za četiri minuta, osam sekundi i 55 stotinke, što je bilo 12. vreme u prvoj kvalifikacionoj grupi koja je bila i najbrža grupa.

Plasman u polufinale izborilo je čak šest devojaka koje su imale lošije vreme od Terzićeve, ali su zauzele jedno od prvih šest pozicija u svojim grupama.

Najbolje vreme u kvalifikacijama ostvarila je svetska prvakinja Genzebe Dibaba iz Etiopije koja je trku završila za 4:02,67 minuta.

Plasman u polufinale izborilo je po šest najboljeplasiranih iz tri kvalifikacione grupe, kao i narednih šest s najboljim vremenom.

Terzićeva je posle trke rekla da nije nezadovoljna ostvarenim rezultatom, ali da joj je žao što se nije plasirala u polufinale.

"Bila sam zatvorena tokom cele trke i nisam uspela ni u jednom trenutku da se oslobodim. Što se tiče rezultata, dala sam svoj maksimum u ovom trenutku i ne mogu reći da nisam zadovoljna. Trka je zaista bila jako brza, sve takmičarke u grupi su imale bolji rezultat od mene, nažalost nisam uspela ni jednu od njih da pobedim", rekla je Terzićeva.

Ni Lazar Anić večeras nije uspeo da se plasira u finale skoka u dalj, pošto u polufinalu nije ispunio normu.

Anić je skočio sedam metara i 71 centimetar, a norma za plasman u polufinale bila je 8,05 metara.

Anićev skok je bio 11. u Grupi B, a ukupno 23. rezultat od 32 takmičara.

"Prepun olimpijski stadion i sjajna atmosfera svakako će biti nešto pozitivno što ću pamtiti. Moje prvo Svetsko prvenstvo i jedno sjajno iskustvo koje će mi pomoći na budućim velikim takmičenjima. Srećan sam što sam uspeo zdrav da završim kvalifikacije. Naravno da mi je žao što nisam ispunio očekivanja kako mnogih tako i svojih, ali biće još takmičenja i pokazaću koliko vredim", rekao je Anić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Zašto Partizan mora da se zahvali Zvezdanu Terziću?

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track