(VIDEO) TRAGIČARKA SA BAHAMA: Zlato je bilo njeno, a onda je jedan detalj od nje napravio najveću gubitnicu
Foto: Reuters

ISPUSTILA MEDALJU

(VIDEO) TRAGIČARKA SA BAHAMA: Zlato je bilo njeno, a onda je jedan detalj od nje napravio najveću gubitnicu

Ostali sportovi -

Šesti dan Svetskog atletskog prvenstva u Londonu bio je i više nego uzbudljiv, najviše zbog činjenice da su favorite pretekli debitanti na ovom šampionatu.

Jedan od najvećih tragičara šestog takmičarskog dana svakako je bila atletičarka sa Bahama, aktuelna olimpijska šampioka na 400 metara.

Amerikanka Filis Fransis (25) pobednica je trke na 400 metara, a Norvežanin Karsten Varholm (21) na 400 metara s preponama, dok je Kineskinja Lijao Gong (28) potvrdila status prve favoritkinje u bacanju kugle.

Fransis do titule šampionke sveta na 400 metara stigla u neskvakidašnjoj finalnoj trci u kojoj je ostvarila novi lični rekord. Ovo je za Fransis prva medalja sa velikih takmičenja i to prva zlatna!

Srebro je pripalo 19-godišnjoj takmičarki iz Bahreina Salvi Eid Naser, koja je takođe istrčala lični rekord od 50.06 sekundi, dok je Alison Feliks (31) završila na trećoj poziciji. Kroz cilj je prošla za 50.08 sekundi.

Najveća tragičarka trke na 400 metara svakako je olimpijska pobednica iz Rija, Šaunae Miler-Uibo (23) koja je kroz cilj pretrčaka kao četvrta iako je sve vreme vodila i mnogi su zlatno odličje već videli na njenim grudima. Na 370. metru ju je uhvatio grč, polako je posustajala, nije se predavala, ali je ipak ispustila medalju.

kurir.rs / kurir sport

foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko Đukiću drma Stolicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track