IPAK NIJE OSVOJIO SVE: Dejan Savić hoće zlato i sa studentima
Foto: VSS/UNIQA

U susret Univerzitetskim igrama

IPAK NIJE OSVOJIO SVE: Dejan Savić hoće zlato i sa studentima

Ostali sportovi -

Možda niste znali - Dejan Savić ipak nije osvojio sve kao trener! Zato
je i rešio da bude selektor univerzitetske reprezentacije na Igrama od
18. do 30. avgusta u Kineskom Tajpehu.

Najbolji svetski vaterpolo stručnjak ne želi odmor, već nove uspehe našeg trofejnog sporta i da bogatoj karijeri pridoda još zlato sa Univerzijade. Savić će predvoditi naše studente, među kojima će biti i nekoliko A reprezentativaca, pre svih Nikola Jakšić i Sava Ranđelović.

Siniša Jasnić, predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, obezbedio je sve uslove našim takmičarima za takmičenje u Kineskom Tajpehu.

"Izuzetna nam je čast i veliko zadovoljstvo što će u ekspediciji Srbije biti i Dejan Savić, najbolji svetski vaterpolo trener. Ne sumnjamo da će nam vaterpolo doneti medalju, jer znamo svi da je Savić majstor svog posla - rekao je za Kurir Siniša Jasnić", uz konstataciju da će naša zemlja sigurno imati uspešne predstavnike i u drugim sportovima.

Za vaterpolo selekciju naše zemlje na ovogodišnjoj Univerzijadi nastupice Đorde Lazić, Strajo Dimitrije Ristić, Lazar Dobožanov, Nemanja Vico, Radomir Drašović, Nikola Jakšić, Sava Ranđelović, Viktor Rašović, Ognjen Stojanović, Dušan Vasić, Gavril Subotić, Strahinja Rašović i Filip Radojević.

Naši vaterpolisti će takmicenje po grupama otvoriti utakmicom sa Južnom Afrikom 18. avgusta, dva dana kasnije sledi derbi sa Mađarskom, a prvu fazu takmičenja okoncaće 21. avgusta mečom sa Kanadom.

G.A.

Foto: VSS/UNIQA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko Đukiću drma Stolicu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track