LUMPOVAO DO ZORE: Procureo snimak pijanog Bolta pred najvažniji trenutak u karijeri
Foto: Reuters

Imao je dobar razlog

LUMPOVAO DO ZORE: Procureo snimak pijanog Bolta pred najvažniji trenutak u karijeri

Ostali sportovi -

Jusein Bolt nije uspeo da završi karijeru kao pobednik sa medaljom oko vrata.

Legenda svetske atletike oprostila se nakon Svetskog prvenstva u Londonu i poslednje trke koju zbog povrede nije uspeo da završi.

Milioni fanova širom sveta su se zapitali šta se to dogodilo najbržem čoveku na svetu, koji je prvo izgubio trku na 100 metara, uzeo bronzu, a onda je i doživeo peh na štafeti.

Atletičari su okrivili vremenske (ne)prilike i organizatore, koji su Bolta i društvo pustili da na zagrevanju čekaju 40 minuta zbog ranijih dodela medalja, pa je početak štafete kasnio 10 minuta.

Engleski mediji krenuli su u drugom pravcu. Britanski tabloid "The Sun" objavio je snimak sa žurke u Londonu nekoliko dana pre Boltove trke.

foto: Printskrin/ The Sun

Bolt je na zabavu stigao iz ličnih razloga. Naime, on je došao kako bi odao počast svom prijatelju, Džermejnu Mejsonu koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći.

A engleski mediji tvrde da je Bolt uz roštilj i popio koju čašicu više.

Jamajčanina je smrt svog najboljeg prijatelja jako pogodila, a zbog tuge nije trenirao nedeljama.

"Bilo mi je jako teško. Iznenadilo nas je. Mentalno nisam bio spreman da treniram. Morao sam napraviti pauzu i pribrati se. Bilo je teško, ali moram se okrenuti onome što moram napraviti, znam da bi moj prijatelj želeo da izađem i dam sve od sebe, da budem jak i skoncentrisan na svoj cilj", rekao je tada Bolt.

Kurir.rs / Kurir sport

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Devojčice udarile šamar promoterima mržnje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track