ŠAHISTI U BORBI ZA TITULU: Počela ekipna prvenstva Srbije
Foto: Profimeda

Ruma i Novi Sad domaćini

ŠAHISTI U BORBI ZA TITULU: Počela ekipna prvenstva Srbije

Ostali sportovi -

U Rumi i Novom Sadu počela su ekipna državna prvenstva u šahu na kojima titule brane VŠK Sveti Nikolaj iz Valjeva u muškoj, a Jelica iz Goraćića u Guči u ženskoj konkurenciji.

Rezultati 1. kola muškog turnira u Rumi: Omladinac (Novi Banovci)-Jugović (Kać) 2,5:3,5, Jelica (Goračići)-Sloga (Kraljevo) 3,5:25, Svetozar Gligorić (Pančevo)-Itaka(Beograd) 2:4, Sloven (Ruma)-OŠK Paraćin 4,5:1,5, Crvena zvezda-Novosadski ŠK 2:4, Naftagas (Elemir)-VŠK Sveti Nikolaj 2,5:3,5.

Favoriti za titulu su Jugović, Sloven, Jelica i Itaka, dok će se ostali boriti za opstanak. Najveće pojedinačno iznenadjenje u 1. kolu priredio je velemajstor Miloš Pavlović pobedom protiv reprezentativca, Velemajstora Ivana Ivaniševića.

Sve ekipe angažovale su strance.

Na ženskom turniru u Novom Sadu startno iznenadjenje priredio je Šahmatni kružok iz grada domaćina, koji ji je sa 2,5:1,5 pobedio jednog od favorita za titulu beogradski BAS. Odlučila je partija na prvoj tabli u kojoj je Salome Melia savladala Natašu Bojković.

Ostali rezultati 1. kola: Radnički (Ćuprija)-Zlatar (Nova Varoš) 1,5:2,5, Rudar (Kostolac)-Novosadski ŠK 0:4, Rad (Beograd)-Jugović 1:3, Jelica-Somborski ŠK 4:0. Slobodan je bio Radnički (Rudovci).

Od 15,30 sati igraju se partije 2. kola na oba turnira.

Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a ekipni šampionati završavaju se 11. septembra.

Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track