SRBIJA BEZ FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Nemačka zaustavila Srbiju u pohodu na evropski tron
Foto: Reprezentacija Srbije

PREOSTAJE IM BORBA ZA BRONZU

SRBIJA BEZ FINALA EVROPSKOG PRVENSTVA: Nemačka zaustavila Srbiju u pohodu na evropski tron

Ostali sportovi -

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj!

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od selekcije Nemačke sa 2:3 (26:24, 25:15, 18:25, 25:27, 13:15).

Ekipa Nikole Grbića od početka utakmice igrala je jako dobro, Jovović je odlično proigravao saigrače, pa se na prvi tehnički tajm-aut otišlo s dva poena prednosti - 8:6.

Srbija je u nastavku još više povećala prednost, stekla je osam poena prednosti, ali se Nemci nisu predavali, a čak su u završnici uspeli da dodju do izjednačenja. Nemci ipak nisu imali snage za preokret, grešili su na servisima, pa je Srbija taj period dobila sa 26:24 posle 32 minuta.

Reprezentacija Srbija u drugom setu u potpunosti je nadigrala Nemačku, koja nije imala odgovor na odličnu igru u polju, ali i na mreži. Drugi set pripao je Srbiji rezultatom 25:15 posle samo 22 minuta igre.

U ranoj fazi trećeg seta Srbija je imala potpunu kontrolu, ali je usledio veliki pad, Nemačka je napravila veliku seriju i već sredinom tog perioda rešila taj set. Na kraju dobili su ga 25:18 za 27 mintua igre.

Mnogo uzbudjenja vidjeno je u četvrtom setu. Nemačka je na početku tog perioda nastavila u istom ritmu, vodili su sa četiri poena razlike, ali je Srbija ipak uspela da stigne i donese rezultatsku neizvesnost.

Tim Nikole Grbića je čak uspeo da dodje i do dve meč lopte, ali ih nije iskoristila, pa su Nemci došli do izjednačenja.

Peti set doneo je veliku neizvesnost i "rezultatsku klackalicu". Nemačka je na promeni strana vodila sa 8:7, ali je usledila serija Srbije od tri poena, koja je prekinuta "pecanjem" Dragana Stankovića.

Nemačka je potom ponovo preokrenula (13:11) i to najviše zahvaljujuči Hiršu, koji je odlično servirao. Imala je Srbija priliku da se vrati, ali je trojni blok na drugu meč loptu zaustavio kontranapad Uroša Kovačevića.

Srbija će sutra od 17.30 u meču za bronzanu medalju igrati protiv poraženog iz drugog polufinala između Rusije i Belgije.

Tok meča:

5.set

Igra nerava nastavila se i u odlučujućem, petom setu! Nemačka je u finalu Evropskog prvenstva u Poljskoj!!!

4.set

Loš prijem Srbije Nemci itekako umeju da kazne (2:5)! Usledila je rezultatska klackalica i sjajni poeni Srbije koja je stigla do duče čekane prednosti u ovom setu (12:11).

U nastavku je viđena 'igra nerava' koja je pripala Nemcima.

3.set

Srbija je lepo otvroila treći set, poveli su sa 3:1, ali je Nemačka zbila redove i posle tajm-auta stigla do izjednačenja (8:8), a odmah potom i do prve prednosti u ovom setu (8:9).

U nastavku Nemci su samo uvećavali prednost, najviše zahvaljujući greškama Srbije (13:17). Iako se na trenutak činilo da naši momci mogu do preokreta u trećem setu, Nemci su dodali još jači gas set priveli kraju u svoju korist (18:25).

2.set

Nemci itekako žele da se nadigravaju sa našim momcima, rezultatska klackalica traje od samog starta drugog seta.

Usledila je neverovatna serija Srbije od čak 11 peona i sve smo bliži trijumfu u drugom setu (22:14).

Nisu mogli Nemci da naprave neko iznenađenje u ovoj deonici, te su srpski odbojkaši maestralnom igrom rutinski set priveli kraju (22:15).

1.set

Srbija je bolje počela startovala, uz odličan blok je povela sa 4:1, da bi zatim Nemci dodali gas i uzvratili. Izabranici Andree Đanija su u nastavku bili dobar rival, hali je naš tim na prvi tehnički tajm-aut otišao sa 8:6.

Posle pauze obe ekipe su uhvatile jači ritam, pa je druga pauza okončana sa 16:10 i sjajnu priliku da Srbija rutinski privede set kraju, uz dobre poteze Lisinca, Petrića i Luburića.

Nemci uzimaju zalet, uz veoma dobar servis, usledilo je i nekoliko promašaja srpskig tima, posle čega su se u potpunosti vratili u prvi set (21:22).

Ipak, na sreću naših momaka, Nemci greše prilikom servisa, a Srbija ovoga puta ne propušta šansu i blokom stiže do zasluženog vođstva u setovima! (26:24)

Odbojkaši Srbije polufinalnim duelom žele da nastave seriju uspešnih nastupa na Evropskom prvenstvu i pohod ka osvajanju 11. medalje na kontinentalnim šampionatima.

Na drugoj strani selekcija Nemačke je posle 24 godine uspela da se plasira u polufinale i sa istim samopouzdanjem očekuje osvajanje medalje.

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić rekao je da je Nemačka tradicionalno neugodan protivnik, ali je istakao da veruje u pobedu.

– Nemačka je tradicionalno neugodan protivnik. U ranijim utakmicama smo ih vrlo retko lako pobedjivali, a često smo i gubili. Očekujem težak meč, ali mislim da smo bolji od njih i da ćemo ih pobediti, rekao je Grbić, prenosi Odbojkaški savez Srbije.

Grbić je naveo da je zadovoljan igrama i energijom svog tima u dosadašnjim utakmicama u Poljskoj, kao i motivacijom igrača.

– Ovo što smo do sada pokazali je jako dobro, energija koju smo stavili na teren je bila dobra, što je i donelo rezultat. U teškim momentima smo pokazali mirnoću, stabilnost i agresivnost, bez predaje smo igrali do kraja… To je energija koja nam treba za polufinalnu utakmicu, a mislim da je polufinale EP motivacija sama po sebi, rekao je Grbić.

foto: Fonet/AP

Bloker Dragan Stanković rekao je da je njegova ekipa plasmanom u polufinale ispunila prvi cilj.

– Sada dolazi najzanimljiviji deo prvenstva, borba za jednu od medalja. Nemačka je pokazala dosta u toku turnira, osvojili su svoju grupu, prošli u polufinale… To je težak protivnik kojeg poznajemo dobro, ali poznaju i oni nas. Najbitnije je mentalno se pripremiti i misliti o našoj strani mreže, rekao je Stanković.

– Ukoliko budemo igrali sa energijom kao protiv Bugarske možemo se nadati dobrom rezultatu, dodao je Stanković.

Srbija je pre ovog duela ostvarila maksimalan učinak - tri pobede u grupi i sigurnih 3:0 protiv Bugarske u četvrtfinalu.

Kurir sport, Foto, CEV, Fonet/AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: UEFA ošamarila sve nas zajedno sa Partizanom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track