MILORAD DODIK ŠIROKE RUKE: Predsednik Republike Srpske darivao zlatnog džudistu Nemanju Majdova
Foto: EPA Tamas Kovacs

OBEĆAO VELIKE PARE

MILORAD DODIK ŠIROKE RUKE: Predsednik Republike Srpske darivao zlatnog džudistu Nemanju Majdova

Ostali sportovi -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik povodom osvajanja zlata na SP u Budimpešti darivao je Nemanju Majdova sa 50.000 maraka.

Oduševljen uspehom Nemanje Majdova bio je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji mu je upriličio prijem u Istočnom Sarajevu. Dodik je novom svetskom šampionu obećao nagradu od 30.000 maraka, a njegovom klubu Randori 20.000. Pored toga Majdov je dobio umetničku sliku i ručni sat.

foto: Reuters

Nemanja Majdov je do borbe za zlato u kategoriji do 90 kilograma savladao Kubanca Gonzaleza iponom, Bozbajeva iz Kazahstana iponom, Ejalea iz DR Konga takođe iponom, u osmini finala bio je bolji od Portugalca Dijaza iponom, a Margijanija iz Gruzije u četvrtfinalu pobedio je vazarijem.

Srpski reprezentativac je za rivala u polufinalu imao domaćeg takmičara Kristijana Tota, koga je savladao vazarijem u borbi za zlatni poen.

-Verovao sam u sebe, trenirao sam mnogo, ali nisam verovao da ću na kraju uspeti. Osećao sam neku obavezu, rekao sam sebi moraš da to uradiš. Svaki meč je bio težak, imao sam ih sedam. Nikad u životu nisam imao više mečeva", rekao je posle finalnog meča, svetski šampion Nemanja Majdov.

kurir.rs / kurir sport

foto: EPA Tamas Kovacs

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Ovo je tajni adut Turske za utakmicu protiv Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track