POVRATAK BOKSA U BEOGRAD: Održan promo trening i zvanično vaganje boksera pred Kalemegdan Boxing Night
Foto: Promo

SPEKTAKL NA TVRĐAVI

POVRATAK BOKSA U BEOGRAD: Održan promo trening i zvanično vaganje boksera pred Kalemegdan Boxing Night

Ostali sportovi -

Brojimo sitno do početka velikog boks spektakla KALEMEGDAN BOXING NIGHT-a koji će biti održan u prelepom ambijentu beogradske tvrđave, preciznije na terenima KK Partizan 09.09.2017. sa početkom od 19 časova.

Organizator ove boks manifestacije je „Balkan boksing“, pod pokroviteljstvom Grada Beograda. Promoter KALEMEGDAN BOXING NIGHT-A je bivši šampion Evrope u WBO verziji i četvrti bokser sveta - Nenad Borovčanin, koji je ujedno i prvi čovek organizacije boks spektakla na Malom Kalemegdanu.

foto: Promo

Za sve ljubitelje plemenite veštine “Balkan boksing” je pripremio pet borbi, a kao poslastica biće dve borbe večeri, jedna u šest i druga u 12 rundi. U finišu boks večeri gledaćemo borbu između dva sjajna borca Srbije, najboljeg boksera naše zemlje Marka Nikolića i velikog i potvrđenog fajtera Bojana Radovića, u šest rudi. Pre njih u ring će izaći i pokazati svu svoju snagu i znanje naš mladi bokser iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac u kategoriji do 59 kilograma, protiv Mađara Lasla Feketea, u 12 rundi.

foto: Promo

Na ovom boks spektaklu održaće se i humanitarna akcija, a sav prihod od ulaznica ide u humanitarne svrhe, za decu obolelu od raka. Promo trening KALEMEGDAN BOXING NIGHT-A održan je u četvrtak u Knez Mihajlovoj ulici gde se okupilo nekoliko stotina ljubitelja ove plemenite veštine. Danas sa početkom u 11 časova u prodavnici TC Ušće održano je i zvanično merenje boksera. Glavne zvezde večeri biće svakako poluteškaši Nikolić i Radović, koji će poslednji nastupiti pod zvezdanim nebom beogradske tvrđave.

foto: Promo

Svi borci su spremni da pruže partije za pamćenje, što su nakon zvaničnog merenja potvrdili.

„Verujemo da će tribine biti ispunjene do poslednjeg mesta, posebno zbog toga što sav prihod sa ovog boks spektakla odlazi u humanitarne svrhe, za pomoć deci oboleloj od raka. Spreman sam i izuzetno motivisan da ostvarim pobedu, da nisam ne bi ni izlazio u ring. Nikada se do sada nisam borio protiv Radovića, ali se jako dobro poznajemo, van ringa smo drugari, ali u ringu, dok traje borba, neće biti drugarstva, pokidaćemo se, a neka pobedi onaj koji bude bolji“ – rekao je najbolji bokser Srbije Marko Nikolić. Radović je istakao da će pružiti partiju za pamćenje. „Spreman sam da pružim partiju kao nikada do sada, da boksujem moj najbolji meč do sada iz kojeg verujem da ću izaći kao šampion. Marko je sjajan i veliki bokser, poznajemo se jako dobro, ali u ringu, na Malom Kalemegdanu, znam da neće biti milosti ni sa jedne strane, nećemo štedeti jedan drugog, već ćemo pokazati svu raskoš ovog sporta i prirediti pravi užitak kako za ljubitelje boksa koji se nađu na Kalemegdanu, tako i za sve one koji će nas gledati u direktnom TV prenosu na Sportklubu“ - zaključio je Radović koji se pre profesionalnog boksa bavio kik boksom.

foto: Promo

Mečevi – početak u 19 časova, KALEMEGDAN BOXING NIGHT 64kg: Lazar Stanojević vs. Nikola Ivković 69kg: Nikola Živanović vs. Branislav Malinović 75kg: Stefan Čolović vs. Dejan Glišić 60kg: Šerif Gurdijeljac vs. Laslo Fekete 81kg: Marko Nikolić vs. Bojan Radović

“Nakon tri spektakularne bokserske revije koje smo organizovali u 2017. - Kruševac, Zaječar i Niš, sa izuzetnim mečevima, ispunjenim halama do poslednjeg mesta i vrhunskom scenografijom, smatramo da je došlo vreme za spektakl u Beogradu. Dugo u našoj prestonici nije bilo boks manifestacija na nivou koji ovaj sport to zaslužuje, vreme je da se to promeni i mi ćemo učiniti sve da tako i bude. Zaista nam je drago što vlada ovoliko interesovanje za bokserski spektakl u Beogradu, što je dokaz da ovaj sport i dalje živi, da i dalje ima ogroman broj poklonika, iako je niz godina bio u nokdaunu. Organizacija ove revije biće na maksimalnom nivou, najavljujemo vrhunske borbe koje, sigurni smo, nikoga ko se nađe na terenima KK Partizan na Malom Kalemegdanu, ali i ispred TV prijemnika, neće ostaviti ravnodušnim. Direktan prenos svih mečeva naći će se na TV stanici Sportklub” – istakao je promoter KALEMEGDAN BOXING NIGHT-a Nenad Borovčanin. U glavnom gradu Srbije boks spektakl koji će biti održan 09. septembra 2017. svim akterima mečeva doneće nove bodove za balkansku, evropsku, odnosno svetsku rang listu.

Karte – Kalemegdan boxing night Ulaznice za Kalemegdan boxing night mogu da se kupe na prodajnim mestima agencije DD tickets, sve informacije o prodajnim mestima agencije DD tickets možete naći na sajtu: www.ddtickets.rs Cena karata: 300 dinara tribine, 1000 dinara parter.

kurir.rs / kurir sport

foto: Promo

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO : Evo zbog čega će Srbija sići do medalje na Evropskom prvenstvu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track