SELEKTOR TERZIĆ BLISTAO OD ZADOVOLJSTVA: Devojke su igrale sa puno motiva i kada su vodile sa 10 razlike
Foto: Beta

odbojkašice pobedile belorusiju

SELEKTOR TERZIĆ BLISTAO OD ZADOVOLJSTVA: Devojke su igrale sa puno motiva i kada su vodile sa 10 razlike

Ostali sportovi -

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je zadovoljan ubedljivom pobedom protiv Belorusije i plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva.

"Možemo da budemo zadovoljni ubedljivom pobedom i igrom, s tm što moramo da budemo svesni da Belorusija ne pripada evropskom vrhu i da treba sa još više energije i motiva uĐemo u sledeću utakmicu koja će biti sigurno mnogo teža. Važno je da se devojke osećaju dobro na terenu i da igraju punom snagom i da ne biraju protivnika, u smislu da protiv nekih igraju slabije a protiv nekih jače", rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez Srbije.

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su večeras u Bakuu pobedile Belorusiju sa 3:0.

"Danas je verovatno bilo sigurno da ćemo dobiti sa 3:0 a videlo se da i kada imamo 10 poena prednosti, da moje devojke zaista igraju sa mnogo motiva, energije i punom snagom i to može da raduje pred polufinalnu utakmicu", naveo je srpski selektor.

Srpska reprezentativka Stefana Veljković rekla je da je ekipa pružila maksimum.

"Po rezultatu izgleda da smo lako dobile ovu utakmicu, ali trebalo je mnogo koncentrcije i snage i pre svega želje, s obzirom da protivnik nije težak. Maksimalno smo se koncentrisale i dale maksimum na neke lagane lopte i bile smo dobre u osnovnim stvarima. To je funkcionisalo kako inače funkcioniše, dovoljno za pobedu", navela je ona.

Srbija će u polufinalu u subotu igrati protiv pobednika sutrašnjeg duela Turske i Rusije.

"Ne znamo protivnika ali imamo dan pauze da se pripremimo ko god da je u pitanju, da se koncentrišemo na stvari koje dolaze. Sigurno je da neće biti lako koji god protivnik bude bio, ovo je biti ili ne biti. moramo da damo maksimum, bukvalno je svaki poen bitan, verujem da će sve izgledati kako treba. Neću da procenjujem, idemo poen po poen, set po set, nadam se najboljem", rekla je Veljković.

kurir.rs / Beta

foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo treba da zabrine Zvezdaše i da ohrabri Partizanovce

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track