U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH: Deca trčala za srećnije detinjstvo, mame i bebe izašle na crtu
Foto: Saša Urošev

Promocija sporta i humanizma

U ZDRAVOM TELU ZDRAV DUH: Deca trčala za srećnije detinjstvo, mame i bebe izašle na crtu

Ostali sportovi -

Po 28. put u Kikindi je održana “Trka za srećnije detinjstvo”.

Manifestacija koja promoviše sport, zdrav stil života i humanizam okupila je oko 5.000 trkača, a među njima je bilo i dvadesetak migranata koji sa roditeljima žive u obližnjem Prihvatnom centru.

1 / 4 Foto: Saša Urošev

Zanimljivo je bilo i u tradicionalnoj trci, odnosno šetnji mama sa bebama u kolicima. Najviše sreće imale su Olivera Rackov i njena petnaestomesečna ćerkica Teodora. Nagrađene su vikend odmorom na Vršačkom bregu.

U ulozi promotera “Trke za srećnije detinjstvo” lepo se snašao Kikiđanin Nemanja Triki Blažić, najbolji srpski stritbol fristajler. Najmlađima je imponovalo da se nađu u Trikijevom društvu. Priliku da proćaska sa njim nije propustio Mihajlo Kecman, učenik četvrtog razreda OŠ “Slavko Rodić” iz Banatskog Velikog Sela:

-Od mene izgleda nema bržeg. Pobedio sam već tri puta. Treniram fudbal, a navijam za “Crvenu zvezdu”. Nekako pred kraj trke dobijem dodatnu snagu. Kažu da sam brz na tatu. Drago mi je što sam upoznao Trikija- priznao je Mihajlo.

Kikindski mađioničar sa loptom već neko vreme živi u Beogradu, a pre nekoliko meseci uspeo je da na četkici za zube loptu zavrti u vremenu novog Ginisovog rekorda.

Preciznije rečeno, ova bravura trajala je 48,53 sekundi:

-Očekujem dolazak predstavnika nadležne Komisija koja će potvrditi Ginisov rekord i uručiti mi sertifikat. Za nekoliko dana ću u Beogradu pokušati da oborim još jedan Ginisov rekord. Radi se o Trkijevom triku. Nogu prebacim iza glave. Nožnim prstima držim olovku na kojoj se vrti lopta- pojasnio je Triki za Kurir.

Već po tradiciji, najveći deo sprikupljenih sredstva od startnih brojeva, donatora i sponzora je namenjen ovdašnjim vrtićima i školama.

S.U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track