SPORTSKE IGRE MLADIH: Tanasković i Jovanovićeva delili diplome
Foto: Sportske igre mladih

O Kikindi se priča u regionu

SPORTSKE IGRE MLADIH: Tanasković i Jovanovićeva delili diplome

Ostali sportovi -

U Kikindi je počelo, u Kikindi se završava. Dodelom diploma najzaslužnijima u ovom gradu svečano su završene Sportske igre mladih.

U prepunoj sali opštine, učesnicima su se obratili gradonačelnik Pavle Markov, predsednica Sportskih igara mladih Srbije Ivana Jovanović, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i najbolja mlada stonoteniserka Kikinde Ivana Mršić.

foto: Sportske igre mladih

- Kada smo odlučili da se uključimo u Sportske igre mladih, iskreno nismo očekivali da će to biti toliko popularno. Na kraju smo dobili spektakl sa preko 5.000 dece na otvaranju. O Kikindi se zahvaljujući Sportskim igrama mladih pričalo u čitavom regionu. Pokazali smo i definitivno da smo grad sporta, a naših pet mališana stiglo je i do Međunarodnog finala u Splitu, gde su čak osvojili i medalje. Učinićemo sve da sledeće godine budemo još bolji i obaramo rekorde - istakao je Pavle Maglov, gradonačelnik Kikinde.

foto: Sportske igre mladih

Predsednica SIM Ivana Jovanović bila je puna reči hvale za Kikinđane.

- Sam podatak o broju dece na otvatanju Igara u maju ove godine, govori o velikoj pozitivnoj energiji koju su deca učesnici dali celokupnim Igrama. Čestitam i gradonačelniku Markovu, njegovim saradnicima i koordinatorima iz ovog grada na sjajnoj organizaciji. Već pregovaramo da i naredne godine Svečano otvaranje Igara bude u Kikindi - poručila je Ivana Jovanović.

Na kraju skupa, posebne zahvalnice dobili su grad Kikinda i koordinatori Svetlana Mirčić Vukobrat i Jelena Krvopić.

foto: Sportske igre mladih

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track