Zvezda se sa Partizanom priprema sa Sabadelj
Foto: Facebook

veruju u uspeh

Zvezda se sa Partizanom priprema sa Sabadelj

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Crvene zvezde otputovali su u Španiju, gde ih u sredu očekuje revanš treće runde kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crveno-beli će posle remija u Beogradu (6:6), pokušati u Barseloni od 19 sati i 30 minuta da ostvare pobedu, koja bi im posle nekoliko sezona donela plasman u grupnu fazu Lige šampiona i 14 jakih utakmica. Ekipa Dejana Savića za meč sa Sabadeljom se pripremala sa večitim rivalom, ekipom Partizana, a crveno-beli se nadaju da mogu posle lošije igre u prvom meču da se izdignu i ostvare pobedu.

– Prvu utakmicu smo već zaboravili. Izbrisali smo je nakon treninga na kom smo uradili detaljnu analizu. Jasno je da smo maksimalno koncentrisani samo na revanš. Spremni smo da u Španiji uđemo još jače u meč nego što je to bilo na našem bazenu – kaže za Žurnal Aleksandar Njegovan.

Šta kažu analize?

– Bilo je grešaka, priznajemo. I to onih koje ne bi smele da nam se događaju. Na primer, iako je odbrana funkcionisala odlično, primili smo dva laka gola. Nedopustivo za ovaj nivo takmičenja. U napadu smo grešili ali, na sreću, to smo vraćali u odbrani.

Čini se da je u napadu nedostajao prvi gol.

– Čim smo probili tu barijeru, odmah je bilo lakše. Pa vidi se i po statistici. Za četvrtinu i po šest golova, pre toga ništa.

Već u prvoj utakmici se videlo da sa Sabadeljom može da se igra.

– Lakše će da nam bude u revanšu u smislu da smo ih videli na delu. Igrali su onako kako smo i očekivali, pa mislim da nema mesta nekim iznenađenjima s njihove strane za sredu. Kariljo i Gonzalo su uzimali više inicijative od ostalih, pokazali su se kao lideri u bazenu. Mislim da smo odgovorili zadatku s obzirom, ponavljam, da su nam bili nepoznanica.

Koji je recept za revanš?

– Isti, zaustaviti im kontranapade. Još sada igraju na svom bazenu. To im je Gubila je Zvezda 3:0, ali nije bilo ni naznaka da se odustane. Ekipa je mlada, ne stajemo ni na 0:7, a kamoli na 0:3. Gazimo do kraja. Eto, uspeli smo da se vratimo u život, čak smo i poveli 5:4.

Očekuje vas težak zadatak?

– Težak je bio u Beogradu, u Sabadelju bar duplo teži. Ali, spremni smo. Smatram da šta god bude, da smo postavili jake temelje za nešto sledeće – zaključio je Njegovan za Žurnal.

Utakmica u Španiji počinje u 19 sati i 30 minuta, a u ostalim susretima sastaju se Jadran Carine – Marsej, OSC – Spartak Volgograd i Sintez Kazanj – Breša.

Kurir sport / Foto: crvenazvedafk.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko ima veći problem - Zvezda ili Arsenal?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track