Kolašinac i Jelača u finalu

Evropsko prvenstvo u atletici

Kolašinac i Jelača u finalu

Ostali sportovi -
Kuglaš Božidar Arnautović nije se našao među bacačima, koji su izborili plasamn u finale, dok je Ivani Španović za novi nastup u skoku u dalj nedostajalo šest centimetara

Srpski atletičar Asmir Kolašinac plasirao se u finale bacanja kugle na EP u Helsinkiju, kao i Tatjana Jelača, koja je to ostvarala u bacanju koplja, dok je neuspešna u kvalifikacijama u skoku u dalj bila Ivana Španović.

Kolašinac je kuglu bacio 19.62 metra što je bio peti rezultat u grupi A, a ukupno deseti. Božidar Arnautović bacio je 18.69m što je bio 21. rezultat.

Srpska atletičarka Tatjana Jelača plasirala se u finale Evropskog prvenstva u Helsinkiju u disciplini bacanje koplja. Ona je u kvalifikacijama hicem od 57.29 metara zauzela jedanaesto mesto. Ovo je ujedno bio i najbolji rezultat Tatjane Jelače ove sezone. Finale u bacanju koplja za atletičarke je na programu u petak Španovićeva je u kvalifikacionoj grupi A ostvarila tek 11. skok u konkurenciji 15 takmičarki sa 6.33 metra, što je ukupno tek 15. rezultat između 30 učesnica. Ivani je finale izmaklo za šest centimetara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track