(VIDEO) EVO KO JE SLAVIŠA ĐUKANOVIĆ: Revoltiran napustio Srbiju, a u Francuskoj je legenda
Foto: slavisadjukanovic.com

DRAMA SRPSKOG GOLMANA

(VIDEO) EVO KO JE SLAVIŠA ĐUKANOVIĆ: Revoltiran napustio Srbiju, a u Francuskoj je legenda

Ostali sportovi -

Golman rukometaša Aiksa i bivši reprezentativac Srbije, Slaviša Đukanović (38), doživeo je srčani udar i potom je prevezen u bolnicu u Marseju, javljaju francuski mediji.

Srpski rukometaš, koji dugi niz godina nastupa u Francuskoj je hospitalizovan u Marseju. Prema informacijama iz francuskih medija stanje iskusnog Đukanovića je zabrinjavajuće.

Golman Slaviša Đukanović je tokom Evropskog prvenstva u Poljskoj prošle godine samostalno odlučio da napusti ekipu tokom Evropskog prvenstva u Poljskoj.

1 / 5 Foto: slavisadjukanovic.com

"Slaviša Đukanović više nije član rukometne reprezentacije Srbije. Posle primanja selektorove odluke da za narednu utakmicu umesto njega u tim stavi Dragana Marjanca, što prema pravilima i propisima ne bi značilo kraj Đukanovićevog učešća na ovom Evropskom prvenstvu, igrač nije saopštio nezadovoljstvo selektoru. Umesto toga, nezadovoljstvo je izrazio putem društvenih mreža", navodi se u saopštenju reprezentacije.

Svi članovi reprezentacije osudili su takvo ponašanje, a nrezvanično se pričalo da je Đukanović smatrao da tadašnji selektor Dejan Perić favorizuje Darka Stanića.

"Njegovu izjavu za neodgovorno ponašanje i lošu organizaciju u reprezentaciji Srbije kao neistinitu... u potpunosti osuđuju svi igrači i članovi stručnog štaba nacionalnog tima", saopšteno je tada iz Rukometnog saveza Srbije.

Đukanović je rekao da se na takav potez odlučio "zbog trenutne loše organizacije i neodgovornog ponašanja određenih ljudi" u reprezentaciji Srbije.

Rođen je 3. maja 1979. godine u Beogradu. Slaviša je proveo detinjstvo u Bariču u okruženju roditelja, kuvara i njegove sestre, Snežane. On počinje da igra rukomet sa 7 godina kao levo krilo, ali je bio razočaran što su mu retko dodavali loptu ...

Godine 1995, Miša je sa 16 godina došao u klub Stari Grad u Beogradu, gde će debitovati u Superligi. Zatim ide u Aranđelovac , gde ugovor prekida zbog bombardovanja. Tada će se sresti sa Jelenom, koja će 6 godina kasnije postati njegova supruga.

Kada se bombardovanje završilo popularni Miša pravi ugovore sa klubom EPOKSID Priboj, Starim Gradom, Proleterom iz Zrenjanina, odakle odlazi u Francusku gde je već deceniju i po.

Kurir sport, Foto: slavisadjukanovic.com

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Da li je on novi selektor Srbije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track