IGRAO ZA HRVATSKU, A SADA ĆE ZA SRBIJU PROTIV NAS: Hrvatski mediji posvetili dosta pažnje odluci Stefana Vujića da ubuduće igra za Orlove!
Foto: Fejsbuk

Odluka koja će izazvati kontroverze

IGRAO ZA HRVATSKU, A SADA ĆE ZA SRBIJU PROTIV NAS: Hrvatski mediji posvetili dosta pažnje odluci Stefana Vujića da ubuduće igra za Orlove!

Ostali sportovi -

Selektor rukometaša Srbije Jovica Cvetković najavio je da će "Orlovi" na predstojećem Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj biti jači za 26-godišnjeg srednjeg beka Stefana Vujića!

Vujić je rođen u Hrvatskoj i nastupao je za mlađe selekcije ove države. Sada je, s obzirom da su mu roditelji Srbi, odlučio da nastupa za "Orlove".

- Кandidat za EP biće i Stefan Vujić iz rumunske Steaue. On je 91. godište. Кada sam pričao o organizaciji igre, on bi mogao da ima rolu tog srednjeg beka potpuno posvećenog ekipi. Iskusan je igrač, nastupao je za Hrvatsku. Rođen je u Hrvatskoj, roditelji su mu Srbi i od skora ima srpsko državljanstvo. Ljudi iz Saveza će gledati da reše papirologiju vezanu za njega kako bi mogao da bude kandidat za sastav na EP 2018. Stefan je organizator igre, borac, ratnik, realizator, dobar u odbrani i napadu. Volim takve igrače - rekao je Jovica Cvetković.

Vujić bi debi nastup u dresu Srbije mogao da ostvari 12. januara naredne godine, i to upravo protiv Hrvatske na startu Evropskog prvenstva. Hrvatska je domaćin Eura, a Srbija i Hrvatska se nalaze u istoj grupi koja će se igrati u Splitu.

Mediji iz Hrvatske su posvetili dosta pažnje odluci Vujića da ubuduće nastupa za Srbiju. Vujić je dobro poznat hrvatskoj javnosti, ne samo kao reprezentativac, već i kao igrač Poreča i Zagreba, redovnog učesnika Lige šampiona. Vujić je bio i autor najlepšeg gola u Ligi šampiona 2015. godine kao član Zagreba.

Mediji u Hrvatskoj smatraju da će odluka Vujića izazvati velike kontroverze.

Jutarnji list ističe: "KAKAV NEOČEKIVANI OBRAT KOJI ĆE IZAZVATI VELIKE KONTROVERZE Bivši reprezentativac Hrvatske i igrač Zagreba igraće za Srbiju protiv nas na Euru".

Večernji list ističe da bi Vujić mogao da debituje za Srbiju upravo protiv svoje bivše reprezentacije: "Igrao za Zagreb i Hrvatsku, a sad će igrati za Srbiju!? I to protiv nas!"

Portal Index ističe da će "Orlovi" biti znatno jači na predstojećem Evropskom prvenstvu: "VELIKO POJAČANJE SRBIJE Igrao za Hrvatsku, a na rukometnom Euru nastupiće protiv nje"

Sličnu reakciju ima i portal 24sata: "Igrao za Hrvatsku, a na Euru će zaigrati za Srbiju protiv nas".

Kurir sport

Foto: Fejsbuk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track