Najnovije vesti

STEFAN VUJIĆ O ODLUCI DA ZAIGRA ZA SRBIJU: Zaslužio sam da sebi dam šansu
Foto: Seha liga

Novopoečeni reprezentativac

STEFAN VUJIĆ O ODLUCI DA ZAIGRA ZA SRBIJU: Zaslužio sam da sebi dam šansu

Ostali sportovi

Rukometna vest dana u srpskim i hrvatskim medijima bila je izjava selektora reprezentacije Srbije, Jovice Cvetkovića, koji je najavio mogućnost da srednji bek rumunske Steaue, Stefan Vujić, zaigra za "orlove" na predstojećem Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj.

Momak iz Rijeke, srpskih korena, prošao je hrvatsku rukometnu školu, koja ga je vodila preko Poreča do francuskog Nanta, Zagreba, a sada i Rumunije.

Cvetković se biranim rečima izrazio o kvalitetima Vujića, a evo šta je na to imao da kaže 26-godišnji srednji bek.

- Pre svega, ne bih pravio halabuku oko svega toga. Iskreno, neko vreme sam u kontaktu sa selektorom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila tako što smo u periodu upoznavanja sa saigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem, došli na temu mojih korena. Njihova reakcije je bila "pa ti možeš da igraš za Srbiju". U tom momentu sam malo počeo da razmišljam na tu temu. Rekao sam sebi "zašto da ne". Potom je usledio razgovor sa trenerom Isakovićem. Pokazali su interesovanje i lagano smo krenuli u realizaciju ostalih stvari.

Situacija jeste specifična, s obzirom da se prvi put dešava u bilo kom sportu, a znamo da ide i Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj, koje će neminovno podići tenzije i kod dela populacije koju rukomet i ne interesuje previše. Bio si svestan na kakvu reakciju može da naiđe tvoja odluka. Kakvi su komentari prijatelja, "neprijatelja", kolega...

- Odluku sam doneo sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gde sam tražio podršku i razumevanje, tamo sa je i dobio, što mi je najbitnije. Ja sam, pre svega, običan sportista koji prati svoje snove i koji iz dana u dan želi biti sve bolji u svakom pogledu. Samo oni koji me poznaju znaju koliko sam truda i znoja, na kraju, i zdravlja nesebično dao ovom sportu. U skladu s tim, smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Ko želi, razumeće. Ko neće, ne mora.

Steaui dobro ide, prvi ste u Rumuniji, igrate dobro.

- Fokusiran sam trenutno na klub, želim da nastavimo sa dobrim partijama, jer je stvarno dobro krenulo. Dolazak ovde se pokazao dobrom odlukom. Zadovoljan sam i uživam, a kada je tako, onda je i rezultat neizbežan – zaključuje Stefan Vujić.

Kurir sport/balkan-handball.com

Foto: Seha liga

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO! Kokeza novi reprezentativac Srbije?!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...