SVETSKI ŠAMPION BEZ POBEDNIČKOG POSTOLJA: Rade Savić doživeo tešku povredu lakta na prvenstvu u Moskvi
Foto: Privatna arhiva

Svetsko prvenstvo u benč presu

SVETSKI ŠAMPION BEZ POBEDNIČKOG POSTOLJA: Rade Savić doživeo tešku povredu lakta na prvenstvu u Moskvi

Ostali sportovi -

Svetski šampion Rade Savić, kao jedini predstavnik Srbije, doživeo je tešku povredu lakta u disciplini benč pres na 34. Svetskom prvenstvu u WPC Američkoj federaciji koje je održano minulog vikenda u Moskvi.

1 / 6 Foto: Privatna arhiva

Savić je tešku povredu doživeo u prvom krugu takmičenja pri podizanju 240 kilograma.

Rade Savić je važio za favorita i na ovom svetskom takmičenju, jer je već godinama evropski i svetski prvak, ali i aktuelni vlasnik svetskog rekorda.

Nažalost, teška povreda lakta ga je omela da još jedom zablista na pobedničkom postolju i predstavi Srbiju kao što je i želeo, kao zemlju koja je neprikosnovena u ovom sportu.

Rade je iz Moskve, posle saniranja povrede, poručio da ni ogromna želja za pobedom i podrška velikog broja navijača nažalost nisu mogla da spreče povredu. Kao što i sam kaže, u sportu se povrede ne mogu predvideti, ali sportska želja da nastavi i dalje da se takmiči i pobeđuje uvek postoji.

Rade je na takmičenje u Moskvi krenuo iz hrama Svetskog Save, uz blagoslov starešine hrama oca Stefana, ali ovako iznenadna povreda i teška povreda lakta se nije mogla očekivati.

Po povratku u Srbiju našeg šampiona očekuje dug i težak oporavak, ali kao što i sam kaže, ubeđen je da će sve to prevazići i uskoro sve obradovati novim rekordom na narednom svetskom prvenstvu.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Evo zbog čega i partizanovci i zvezdaši treba da budu zahvalni Miroslavu Nikoliću

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track