SAJAM SPORTA U susret Igrama 2020.: Jasnić i Udovičić ugostili čelnike EUSA
Foto: USSS

EVROPSKE UNIVERZITETSKE IGRE U BEOGRADU

SAJAM SPORTA U susret Igrama 2020.: Jasnić i Udovičić ugostili čelnike EUSA

Ostali sportovi -

Predsednik Uuniverzitetskog sportskog saveza Srbije Siniša Jasnić ugostio je na Sajmu sporta goste iz Poljske i Slovenije, predstavnike Evropske univerzitetske sportske asocijacije, a sve povodom Evropskih univerzitetskih igara koje će se održati u Beogradu 2020. godine.

Goste iz inostranstva na Sajmu sporta primio je i ministar sporta i omladine Vanja Udovičić sa svojim saradnicima. U skladu s tim održano je i predstavljanje pomenutih Evropskih univerzitetskih igara u prestonici Srbije.

foto: USSS

Na prezentaciji koja je izazvala veliko interesovanje, pored ministra Udovičića, govorili su još profesor dr Siniša Jasnić, načelnik u MOS dr Mirko Kantar i prorektor Univerziteta u Beogradu dr Ivanka Popovic. Kao što je Kurir već pisao, sada je i potvđeno da se ocekuje preko 7.000 učesnika iz Evrope na Igrama u Beogradu 2020. godine.

foto: USSS

- Bez pomoći države ovakve projekte nije moguće sprovesti. Hvala ministru Udovičiću, koji je od prvog dana naše kandidature uz nas. Imamo viziju, počeli smo da je sprovodimo i siguran sam da ćemo uz pomoć države, partnera Univerziteta u Beogradu, Sportskog saveza Srbije, volontera i mnogih drugih probiti mnoge rekorde, kada su Evropske univerzitetske igre u pitanju - istakao je predsednik UŠS Siniša Jasnić.

Predsednik EUSA Roček i generalni sekretar Pecovnik, mogli su se tokom Sajma i definitivno uveriti da je Srbija zemlja sporta.

kurir.rs / Goran Anđelković

foto: USSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track