BOKSER DAMIR ŠKARO POSLE 28 GODINA OPET U BEOGRADU: Kako je dobro videti vas opet
Foto: Bokserski Savez Srbije

Legenda uveličala Zlatnu rukavicu

BOKSER DAMIR ŠKARO POSLE 28 GODINA OPET U BEOGRADU: Kako je dobro videti vas opet

Ostali sportovi -

Legendarni hrvatski bokser, osvajač bronzane olimpijske medalje pod zastavom Jugoslavije, uveličao Zlatnu rukavicu u Štark areni

Nebrojeno udaraca je zadao u karijeri, nebrojeno pobeda je ostvario nokautom, nebrojeno medalja je osvojio i nebrojeno puta mamio uzdahe u halama širom sveta. Dame i gospodo, u Beogradu je - Damir Škaro!

foto: Bokserski Savez Srbije

Legendarni hrvatski bokser, osvajač bronzane medalje pod zastavom Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu 1988, posle 28 godina ponovo je u Srbiji. Došao je na poziv predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina da uveliča 60. jubilarnu Zlatnu rukavicu.

- Ovo je za mene dirljiv momenat, susret s drugovima iz reprezentacije nekadašnje Jugoslavije. Posle toliko godina sam se video sa Rusevskim, Vujkovićem, Puzovićem i Labudovićem. Zajedno smo trenirali, borili se, litre znoja prolivali na pripremama, a onda se borili za medalje. I sada nas povezuje ista stvar kao pre trideset godina, a to je Zlatna rukavica - nije krio impresije Damir Škaro pre sinoćnjeg spektakla u Areni.

foto: Bokserski Savez Srbije

Legendarni Zagrepčanin posetio je i Sajam sporta, gde se pozdravio s ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem. I sam je bio političar u Hrvatskoj po okončanju bokserske karijere, tako da zna kako je sportistima koji postanu visoki državni funkcioneri.

- Drago mi je da se boks u Srbiji vraća na put kojim je nekad s uspehom koračala Jugoslavija - podržao je Škaro ideje Nenada Borovčanina.

I zaista - odavno u Srbiji jedan bokserski spektakl nije pobudio takvo interesovanje publike i sportske javnosti kao turnir Zlatna rukavica. Ova jubilarna, šezdeseta okupila je boksere iz dvadeset zemalja celog sveta, među njima i selekcije Kine i Rusije.

foto: Bokserski Savez Srbije

Pored ringa je bio i Ivan Tasovac, direktor Filharmonije, a samo finale posmatrale su mnoge ličnosti iz javnog, kulturnog i sportskog života Beograda.

Što se tiče samih mečeva, oni do završetka ovog izdanja novina nisu bili završeni.

Goran Anđelković - Foto: Bokserski savez Srbije

Legende u Areni

SFRJ ŽIVI

Veliko interesovanje publike u Areni sinoć je privuklo i prisustvo legendi eks-Jugoslavije.

Mirko Puzović bio je predsednik žirija, u kome su još bili velikani ringa Dragomir Vujković, Ace Rusevski, Milivoj Labudović i pomenuti Damir Škaro.

Braća Rusi

SVETSKI ŠAMPIONI U RINGU

Posebno interesovanje na 60. jubilarnoj Zlatnoj rukavici pobudio je nastup ruske reprezentacije, trenutno najbolje selekcije na svetu, predvođene kapitenom Vladimirom Uzanovom, velikom nadom ruskog boksa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Tužna priča Zvezde i Partizana. Nema penala - nema pobede

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track