CRNO-BELIMA PEHAR 26. PUT: Vaterpolisti Partizana pobedili Šabac i osvojili Kup Srbije
Foto: Ivica Veselinov

ZAVRŠNI TURNIR U BEČEJU

CRNO-BELIMA PEHAR 26. PUT: Vaterpolisti Partizana pobedili Šabac i osvojili Kup Srbije

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana su 26. put, a treći put uzastopno osvojili nacionalni Kup.

U finalu ovogodišnjeg Kupa Srbije crno-beli su posle velike borbe u Bečeju savladali Šabac sa 6:5 (1:0, 1:2, 2:1, 2:2)

Partizan je agresivnom igrom u napadu, čvrstom u odbrani otvorio meč.

Ipak, u prvih osam minuta postigao je samo jedan gol, iako je u napadu bio konkretniji od rivala i stvorio više šansi. Zahvaljujući pogotku Tomića sredinom prve četvrtine, Partizan je na prvom odmoru vodio 1:0.

Kako je meč odmicao Šapčani su postajali sve opasniji i uspostavili su ravnotežu. Na ruku im je išlo i nekoliko grešaka crno-belih u napadu, pa su u 12. minutu uspeli da izjednače na 1:1 (Marković).

Đorđe Vučinić je iskoristio lepu asistenciju Marka Jankovića i odveo Partizan ponovo u “plus” (2:1), na dva minuta i 19 sekundi pre kraja poluvremena. Međutim, rival je do kraja deonice uspeo da izjednači (Petrovski, s igračem više), pa se u drugom poluvremenu krenulo od početka, prvo je završeno 2:2.

U udovnim minutima treće četvrtine Šabac je počeo da diktira tempo i da povede sa 3:2 (Marković). Crno-belima nije išlo u napadu, ali u igri ih je držala vrlo dobra odbrana, posebno sa igračem manjem, o čemu govori i statistika. U prve tri četvrtine, Šapčani su imali osam akcija sa igračem više, jednu sa dva igrača više, a samo jednom su brojčanu prednost pretvorili u gol (Partizanova realizacija do poslednjeg odmora bila je 6–2).

Krenulo je zatim Beograđanima i u napadu Lukić i Lazić su preokrenuli na 4:3. Partizan je imao i poslednji napad u trećoj deonici, sa igračem više, ali nije iskoristio šansu.

Seriju je nastavio Filip Janković, u prvom napadu u poslednjoj deonici i Partizan je prvi pput stekao dva gola prednosti (5:3). Međutim, nikako nisu uspevali da slome Šapčane. Crno-beli su preuzeli inicijativu, ali nisu uspevali da pošalju loptu iza leđa golmana Šapčana Aleksića, koji je branio sve bolje kako se meč bližio kraju. Šabac je prišao na 5:4, kada je Marković pogodio sa igračem više. Na isti način Radanović, sa brojčanom prednošču u napadu, pogodio za 6:4 (2:40 do kraja).

Nikola Marković je svojim četvrtim golom smanjio na 6:5. Međutim do kraja je ostalo svega 19 sekundi, crno-beli su znali da sačuvaju loptu i dođu do trijumfa i pehara

-U našoj igri se osetio umor od meča sa Zvezdom u polufinalu. To se posebno osetilo u napadu, ali odbrana nas je držala. Sve je dobro kad se završi pobedom – kazao je trener Partizana Stefan Ćirić.

(VK Partizan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track