Kolaković: Prvi cilj u Londonu je četvrtfinale
Foto: Tanjug

Odbojkaši o Olimpijskim igrana

Kolaković: Prvi cilj u Londonu je četvrtfinale

Ostali sportovi -
Za nas je veliki uspeh da se nalazimo među 12 najboljih reprezentacija na svetu i mislim da je to dobra polazna osnova, kaže Kolaković

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković rekao je da je jako teško davati bilo kakve prognoze uoči Olimpijskih igara u Londonu, ali da plasman u četvrtfinale, za početak, zvuči kao realna ambicija.

"Za nas je veliki uspeh da se nalazimo među 12 najboljih reprezentacija na svetu i mislim da je to dobra polazna osnova. Interesuje nas četvrtfinale i eventualni prolaz u borbu za medalje. Svaka druga obećanja bila bi nerealna, jer mi smo tim koji nema iskustvo, ali ima ambiciju i volju da se na najbolji način predstavi na svakom takmičenju", rekao je Kolaković Tanjugu.

On je dodao da će srpskom timu biti potreban kontinuitet dobrih igara za prolazak u drugu fazu takmičenja.

"U odnosu na prethodnu generaciju ova reprezentacija je stabilnija kada je kolektiv u pitanju, nemamo vedete, momci su toga svesni i odlično nadopunjuju jedni druge. Tako je bilo na kvalifkacionom turniru u Japanu, a verujem da će ta atmosfera da se produži i na olimpijski turnir", poručio je Kolaković.

Srbija će na Olimpijskim igrama igrati u B grupi sa Brazilom, Rusijom, SAD, Nemačkom i Tunisom, a plasman u četvrtfinale izboriće najbolje četiri selekcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track