CVETKOVIĆ OKUPIO RUKOMETAŠE: Ima povređenih i otkaza, ali ne menjamo ambicije
Foto: Rukometni savez Srbije

počinju pripreme za svetsko prvenstvo

CVETKOVIĆ OKUPIO RUKOMETAŠE: Ima povređenih i otkaza, ali ne menjamo ambicije

Ostali sportovi -

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Kovilovu i odradila prvi trening pred šest pripremnih utakmica za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Srbija je u Kovilovu nekompletna. Selektor Jovica Cvetković ne može da računa na pun sastav delom zbog povreda i otkaza, delom zbog obaveza igrača u Bundesligi do kraja meseca.

Srbiju već narednih dana očekuje pripremni turnir u Vinterturu u Švajcarskoj na kome će biti 16 igrača.

"Imamo toliko koliko imamo igrača i vremena, imaju i drugi toliko i u istoj su situaciji. Ono što malo iznenađuje je što sam se iskreno nadao da nećemo imati povreda i da neće biti otkaza. Međutim, otkazao je (Strahinja) Milić zbog povrede, otkazao je (Rastko) Stojković koji ide na operaciju sledećeg meseca. Ostajemo bez (Ilije) Abutovića iz privatnih razloga, ne znam o čemu se radi. Imamo problem sa (Bojanom) Beljanskim koji je došao sa napuklim mišićem. Praktično smo jedva skupili 16 igrača da idemo na turnir u Švajcarsku", rekao je na okupljanju selektor Cvetković.

Srbija prve mečeve igra protiv domaćina "Jelou kupa", Švajcarske, a potom protiv Rusije i Rumunije‚na kojima po svemu sudeći neće biti ni Momira Rnića.

"'Igrači iz Nemačke dolaze da kažem pred Novu godinu, 31. na prvi trening i tada će biti kompletan sastav. Šta je tu je, gledaćemo da iskoristimo ovo vreme do turnira da odradimo sa ovim sastavom. U kompletnom praktično imamo samo 1, 2, 3. i 4. januar i sve ostalo je u funkciji prvenstva jer nećemo imati više od sedam, osam treninga da pripremimo ono što treba da nas karakteriše kada je igra u pitanju", kaže Cvetković.

Na pitanje da li je zbog navedenih problema koji su se pojavili u hodu, manje optimista, Cvetković kratko odgovara "Ne".

"Mi ćemo da igramo svaku utakmicu na pobedu, to je normalno i tako treba da bude. Treba biti spreman i na probleme, idemo, spremamo se podjednako kao da smo i svi kompletni. Rusija, Švajcarska i Rumunija, mislim da su adekvatni protivnici pred EP i mislim da ćemo tim turnirom dosta dobiti", jasan je selektor Srbije.

Rukometaše nakon turnira u Švajcarskoj očekuju utakmice protiv Saudijske Arabije drugog januara (zatvorenog karaktera), potom Makedonije petog januara. Nakon toga se igra protiv Slovenije 9. i 10. januara, a grupna faza EP počinje utakmicom protiv Hrvatske 12. januara.

Raspored mečeva u grupi:

12. januar:

18.15 Švedska – Island 20.30 Hrvatska – Srbija

14. januar:

18.15 Srbija – Švedska 20.30 Island – Hrvatska

16. januar:

18.15 Srbija – Island 20.30 Hrvatska – Švedska

Kurir sport

Foto: RSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track