Najnovije vesti

RADNA POSETA SKOPLJU: Delegacija Sportskih igara mladih Srbije gost državnog vrha Makedonije
Foto: Promo

POZITIVNA ENERGIJA

RADNA POSETA SKOPLJU: Delegacija Sportskih igara mladih Srbije gost državnog vrha Makedonije

Ostali sportovi

Delegacija Sportskih igara mladih, u sastavu predsednik SIM Ivana Jovanović, Zdravko Marić, regionalni predsenik SIM, i Tihomir Gudić, izvršni direktor regionalne organizacije SIM, boravila je u radnoj poseti kod predsednika Vlade Republike Makedonije, Zorana Zaeva.

Predstavnici SIM su na sastanku predstavili plan i inicijativu za razvoj Sportskih igara mladih na teritoriji Republike Makedonije i uputili otvoreni poziv premijeru za pristupanje i priključenje dece i mladih u regionalni SIM projekat.

Premijer Republike Makedonije Zoran Zaev je pozdravio inicijativu i izrazio interes da sportska ideja Sportskih igara mladih u bliskoj budućnosti bude realizovana u Makedoniji.

On je takođe istakao da je, u skladu sa vrednostima projekta koji je mnogo više od sporta, i da je cilj SIM koncept pravih evropskih vrednosti koje uči mlade ljude da stvore nova poznanstva, prijateljstva i ostvaruju kontakte sa vršnjacima iz regiona, da razvijaju duh zdravih sportskih navika i prihvatanje različitosti, tolerancije i vaspitanja, negovanje fer pleja, timski rad i duh, koje su i vrednosti evropske kulture, a sve su to ciljevi za koje se Sportskih igara mladih u regionu godinama i zalažu.

Premijer Republike Makedonije u prisustvu direktora Agencije za mlade i sport Darka Kaevskog u srdačanom razgovoru izrazio je oduševljenje vrednostima projekta, koji je najmasovnija manifestacija amaterskog sporta u Evropi u kojoj je do sada učestvovalo preko 1.200.000 dece i mladih.

Na sastanku u Vladi Republike Makedonije, po pozivu, prisustvovao je i Željko Tanasković, predsednik Saveza za Školski sport Srbije i član izvršnog odbora Svetske federacije školaskog sporta. Razgovaralo se po pitanju razvoja školskog sporta u regionu, saradnji i širenju Evropske federacije školskog sporta, kao i pomoći i podršci u unapređenju razvoja sistema školskog sporta. Tanasković je preneo iskustva u radu i saradnji na projektu Sportskih igara mladih, kao i zajedničkim nastupima u aplikacijama za sredstva i projekte EU i fondova.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije, rekla je da je veoma zadovoljna sastankom i susretom sa premijerom.

"Gospodin Zaev je čovek sa velikom pozitivnom energijom. Naše Igre imaju eneriju i dušu. Mi nismo obično sportsko takmičenje. Negde je to na prvi utisak prepoznao i predsednik Vlade, što mi je posebno drago. Nadam se da će naši pregovori ići u pravom smeru i sigurna sam da će ako se saradnja uspostavi , biti veoma uspešna. SIM kao organizacija, ali i ja lično biću veoma srećna ako se sa nama u 2018. godini budu družili i radovali mališani iz Makedonije. Želja mi je da i oni osete, kao i njihovi vršnjaci iz regiona, zašto su Igre zakon", rekla je Ivana Jovanović.

(Sportske igre mladih, Foto: Promo)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...