HRVATSKI RUKOMETAŠI SAMOUVERENI: Srbija nije bauk i velesila, u Splitu nema šansu
Foto: AP

EP U HRVATSKOJ

HRVATSKI RUKOMETAŠI SAMOUVERENI: Srbija nije bauk i velesila, u Splitu nema šansu

Ostali sportovi -

Hrvatski rukometni golman Mirko Alilović kaže da se ne boji reprezentacije Srbije, posebno što se igra u Splitu na startu Evropskog prvenstva, i poručuje da pobeda njegovog tima neće izostati ako odigra na svom nivou.

"Svi željno očekujemo početak i prvu utakmicu. Prva utakmica daće nam smernicu šta možemo. Ipak, da ne pravimo bauk od Srbije da je svetska velesila. Poslednjih godina nisu napravili neki poseban rezultat, ali opet to je posebna utakmica... Srbi dobro otvaraju turnire, imamo to u vidu i analizirali smo. Ako Hrvatska bude igrala svoju igru nema niko šanse u Splitu", rekao je Alilović.

Čuvar mreže mađarskog Vesprema naglašava da su "peckanja" između srpskih i hrvatskih, odnosno klupskih saigrača, normalna pojava.

"Sa njima godinama igramo u klubovima, u prijateljskim smo odnosima, tako da su neke igrice normalne. Nisu velesila kao reprezentacija, a imaju odlične igrače u fantastičnim klubovima kao i mi. Skup su jako dobrih individualaca. Opasni su na samom početku turnira, Poljaci su ih kod kuće jedva slomili u poslednjih pet minuta. Treba biti oprezan, ali mi smo Hrvatska i budemo li igrali kako znamo necemo imati problema s njima".

Specijalista za odbranu Jakov Gojun ističe da Srbija ima kvalitetan sastav.

"Imaju odličnih igrača iz Bundeslige poput mog saigrača Nenadića, vrhunska klasa. Grupa nije laka, nadam se da ćemo ući muški", zaključio je Gojun.

Utakmica između Hrvatske i Srbije igra se 12. januara u Spaladijum areni u okviru A grupe u kojoj su Švedska i Island.

kurir.rs / Tanjug

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: KO JE VAŽNIJI - navijači ili igrači?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track