Tri pobede Srpkinja na Kupu nacija u Somboru
Foto: Facebook

boks

Tri pobede Srpkinja na Kupu nacija u Somboru

Ostali sportovi -

Svečano i veselo na otvaranju bokserskog spektakla „Kup nacija“ koji se održava u Somboru od 10. do 14. januara 2018. (Gradska hala "Mostonga" Velika sala), u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i pod pokroviteljstvom Sombora.

Sedmi tradicionalni boks turnir za žene u konkurencijama juniorki (15 i 16 godina), mladih (17 i 18 godina) i seniorki (19 do 40 godina), okupio je u gradu zelenila i fijakera ukupno 157 bokserki iz 27 zemalja.

Prvog dana takmičenja u eliminacionim borbama takmičile su se i četiri predstavnice Srbije od kojih su pobede zabeležile seniorke - Jelena Zekić i Bojana Ranić (do 60 kg) i Anđela Branković (do 57 kg), dok je Marija Šveljo (do 60 kg) izgubila.

„Imala sam izuzetno jaku protivnicu, ali sam svesna da bez ovakvih mečeva nema ni vrhunskog rezultata. Cilj mi je da osvojim zlato na Kupu nacija, koji vidim kao odličnu proveru za sve sto me čeka u ovoj godini do Mediteranskih igara. Ostalo ću reći u ringu“ – istakla je Jelena Zekić koja se takmiči u kategoriji seniorki do 60 kg.

Turnir „Kup nacija“, sedmi po redu, svečano su otvorili gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović (pokrovitelj) i Nenad Borovčanin predsednik Bokserskog saveza Srbije.

„Ponosni smo na organizaciju najvećeg turnira u ženskom boksu u Evropi, kao i visokom ocenom supervizora AIBA-e. Devojke su u ringu pokazale da boks nije samo muški sport, a svojom hrabrošću i bespoštednim borbama publiku ostavile bez daha. Verujem u naše reprezentativke, kao što verujem da neka

od njih može i do samog svetskog vrha" – rekao je Borovčanin.

Prvi dan takmičenja u Velikoj sali gradske hale Mostonga u Somboru pored sjajnih borbi, radosti i žala zbog izgubljenog meča, svega onogo što sport donosi, obeležilo je i veliko interesovanje publike i vrhunska organizacija.

Bokserski klub „Sombor“ je najavio da uskoro kupuje novi ring i već pravi plan za naredni „Kup nacija“ za koji žele da bude još veći, lepši, posećeniji i nešto što će svaka bokserka poželeti da ima u svojoj biografiji.

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! ZBOG ČEGA SE NAŠE KOLEGE PLAŠE ZA NOVAKA?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track