NEDELJKO JOVANOVIĆ: Srbi, braćo, zapnite malo!
Foto: EPA

Savetuje rukometaše

NEDELJKO JOVANOVIĆ: Srbi, braćo, zapnite malo!

Ostali sportovi -

Zaboravite Hrvate i bolni poraz na startu EP, budite jači od povreda, izvucite najbolje iz sebe i pobedite Švedsku, poruka je nekadašnjeg asa i reprezentativca naslednicima

Bivši as srpskog rukometa Nedeljko Jovanović nije preterano iznenađen porazom svojih naslednika u dresu reprezentacije na otvaranju EP u Hrvatskoj, ali mu smeta izostanak bilo kakve reakcije u trenucima kada se konačni ishod duela s Hrvatima pretvara u totalnu katastrofu.

Hrvati su trijumfovali rezultatom 32:22, pa našoj selekciji ostaje da u naredna dva kola protiv Švedske i Islanda izbori bar treću poziciju koja obezbeđuje plasman u drugi krug takmičenja, kada će se formirati dve grupe sa po šest ekipa.

- Bez obzira na to što je mnogo pogrešnih stvari uticalo da lice srpskog rukometa izgleda ovako kako se predstavilo u Splitu protiv Hrvatske, mislim da su sada neke odluke samo na igračima. Oni moraju da se zbiju, kako znaju i umeju da izvuku iz sebe najbolje što imaju kako bi izborili ostanak na EP. Sve drugo bilo bi veoma loše za naš sport - rekao je Jovanović za Kurir.

foto: Zorana Jevtić

Tokom priprema Jovanović je u nekoliko navrata posetio reprezentaciju u Kovilovu.

- Žalosno je što smo s tolikom razlikom poraženi od Hrvata. Gledao sam ih u Kovilovu, mislim da mogu bolje. Protiv Hrvata mnogo toga nije funkcionisalo kako treba, pre svega odbrana, a onda i igra u napadu, gde nije bilo ni saradnje s krilima, ni učešća pivota u akcijama. Nenadić mora da podigne nivo svoje igre, takođe Šešum i mali Vujić - jasan je Neđa.

Loša praksa

OTKAZI SU KATASTROFA

Jovanović je komentarisao otkaze pojedinaca pre početka EP:

- Ne sviđaju mi se otkazi, to je degradiranje reprezentacije. Ne znam koji su razlozi, ali kakvi god da postoje, narušava se ugled tima, sprečava se stvaranja kulta reprezentacije, jer mladi igrači vide kako se stariji ponašaju, pa će i oni sutra tako.

Dejan Petković - Foto: EPA; Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track