RUKOMETAŠI, SAMO HRABRO:  Srbijo, više nemaš šta da izgubiš
Foto: Fonet

A SAD SPEKTAKL Rukometaši slave drugi krug EP

RUKOMETAŠI, SAMO HRABRO: Srbijo, više nemaš šta da izgubiš

Ostali sportovi -

Protiv Norveške, Francuske i Belorusije treba da odigramo rasterećeno i bez straha, poručuje mlađani Milan Jovanović

Bravo, Srbijo! Hvala, Švedska! Rukometna reprezentacija nekim čudom je opstala na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, pa će tako odigrati još najmanje tri utakmice u novoformiranoj I grupi.

foto: Beta

Do nokaut faze biće baš teško doći, tako da „orlovi“ više nemaju šta da izgube - mogu samo da dobiju. A već su dobili novog igrača, mladog Milana Jovanovića, koji je u pobedi nad Islandom pokazao da će biti pravi naslednik Nenada Peruničića.

Samo hrabro

DANAS S NORVEŽANIMA, PA NA MEGDAN KARABATIĆU

Milan Jovanović visok je koliko i najbolji rukometaš planete Nikola Karabatić, tačno 196 centimetara.

- Karabatić je decenijama najbolji na svetu! Kad sam počeo da treniram, bio je oličenje vrhunskog rukometaša, takav je i danas. Radujem se što ću igrati protiv njega - otkrio je Kuriru Milan Jovanović.

foto: Reuters

Srbija večeras igra s Norveškom, a za četiri dana izlazi na megdan Francuzima i Karabatiću.

foto: Fonet

Mladi momak iz Kruščića nadomak Crvenke, koji ima samo 19 godina, postizao je odlučujuće golove posle kojih se Srbija ipak domogla druge faze takmičenja.

- Cela ekipa je zaslužna što idemo dalje. Bili smo konačno pravi. Ne bih da se izdvajam, igrao sam 20 minuta. Valjda sam uneo svežinu svojim golovima - skroman je Milan Jovanović u razgovoru za Kurir.

- Imali smo sreće! Pogledala nas je fortuna posle pobede Šveđana nad Hrvatima. Nismo mi još pokazali svoje pravo lice. Ne možemo više biti toliko loši kao protiv Hrvata, ili toliko nesrećni kao protiv Šveđana - dodao je on.

Naredni protivnici su Norvežani, a potom Francuzi i na kraju Belorusi.

- Nemamo šta da izgubimo, možemo samo da dobijemo. Idemo rasterećni u Zagreb, da se nadigravamo. Norveška je vicešampion sveta, Francuska šampion planete, Beloruse znamo iz grupe. Treba da odigramo najbolje što umemo, bez straha i bilo kakvog respekta.

foto: Beta

Deluje da selektor Jovica Cvetković veruje u mladog Milana Jovanovića. Za njega je bio i napravljen poslednji napad, ali je ipak šutnuo Petar Nenadić.

- Nisam očekivao ovakvu minutažu, hvala selektoru. Na poslednjem tajm-autu pokazao je prstom na mene da šutnem, ali kad smo krenuli, onda se predomislio i rekao iskusnijem Nenadiću da završi - otkrio je Milan Jovanović.

Prvi incident

BED BLU BOJSI NAPALI CRNOGORCE

Crnogorski navijači napadnuti su u Zagrebu posle rukometne utakmice reprezentacija Makedonije i Crne Gore (29:28). Kako se pretpostavlja, na njih su nasrnuli navijači Dinama, popularni „Bed Blu Bojsi“, koji su uz pretnje palicama i noževima oteli od Crnogoraca jednu zastavu i lične stvari.

Kurir / Aleksandar Radonić

Foto: Reuters, Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT : PARTIZAN - ČEKAMO "BOMBU"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track