NEVENA IGNJATOVIĆ ZA KURIR POSLE ISTORIJSKOG USPEHA: Izgledalo je kao da nisam odskijala najbolje, ali je na kraju sve ispalo super
Foto: Beta

SKIJANJE

NEVENA IGNJATOVIĆ ZA KURIR POSLE ISTORIJSKOG USPEHA: Izgledalo je kao da nisam odskijala najbolje, ali je na kraju sve ispalo super

Ostali sportovi -

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović ostvarila je istorijski uspeh pošto je zauzela 6. mesto u alspkoj kombinaciji, a u izjavi za Kurir kaže da je presrećna zbog neverovatnog rezultata za srpsko skijanje.

Nevena je bila 24. u superveleslalomu, kasnije 3. u slalomu, pa je skočila na šesto mesto u ukupnom plasmanu.

Ovo je prvi put u istoriji da je srpska skijašica ušla u deset najboljih.

- Uh, šta mi se sve dešavalo danas, čak me je i noga bolela pre trke. Staza mi nije izgledala dobro, a prošli put sam ovde pala i zakucala sam se u ogradu. Čak mi je izgledalo da nisam odskijala najbolje. Po završetku superveleslaloma Ana Bucik i ja smo pratile rezultate i samo smo se nadale da budemo dobro plasirane pred slalom. Malo me je ohrabrio dobar startni broj i slalom je bio odličan. Na kraju je sve ispalo super. Zaista sam srećna, jer je ovo najbolji rezultat u mojoj karijeri, ali i najznačajniji za srpsko skijanje do sada. To me posebno raduje jer se približavaju Zimske olimpijske igre u Južnoj Koreji - rekla je Nevena Ignjatović za Kurir.

Zaslužujem više poštovanja!

Međutim, Nevena Ignjatović nije bila u potpunosti srećna. - Tužna sam, i ako sam napravila istorijski rezultat, upravo sam dobila informaciju da i pored mog zahteva da je neophodno da na ZOI sa mnom ide neko ko je usko povezan sa izvođenjem mog programa a ko je iz Srbije. Zahtev sam poslala generalnom sekretaru Saveza, koji je zamoljen da obavesti rukovodstvo Skijaškog saveza, da ne prihvatam odluku da putuje neko reda radi u Koreju, već osoba koja mi je potrebna. Ne obazirući se na moje sportske potrebe, dostavljeno je OKS ime osobe koja nema dodirnih tačaka sa mojim radom. Nije u redu da se odluke menjaju pred odlazak u Koreju, smatram da ne zaslužujem takav tretman i da sve ovo nema veze sa sportom. Još uvek verujem da će se neke stvari preispitati i promeniti jer sve ovo nema veze sa sportom vec želja da mi se nanese šteta na ZOI, a sigurno je da ću tim povodom razgovarati sa čelnim ljudima našeg sporta u OKS i MOS, po povratku u Srbiju, jer smatram da zaslužujem malo više poštovanja sa svojim rezultatima - kaže Nevena.

Nevena Ignjatović će nositi zastavu na otvaranju Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu, odlučio je Olimpijski komitet Srbije.

Njoj će to biti treće učešće na ZOI.

kurir.rs / P.Gajić

foto: Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track