RUSKI VETERANI NE ODUSTAJU: Hoćemo sa srpskom trobojkom u Koreju
Foto: Profimedia

Pravda

RUSKI VETERANI NE ODUSTAJU: Hoćemo sa srpskom trobojkom u Koreju

Ostali sportovi -

Organizacija Bojevo bratstvo i njen zamenik predsednika Vjačeslav Kalinin traže od OK Rusije da i ruski sportisti nose našu zastavu tokom Igara

Na poslednjem sastanku Olimpijskog komiteta Rusije prihvaćen je predlog da se na Olimpijskim igrama koje će biti održane u Južnoj Koreji ruski sportisti podrže zastavom pobede nad fašizmom i srpskom zastavom.

Međutim, najuticajnija ruska organizacija Bojevo bratstvo insistira da i ruski olimpijci po svaku cenu nose srpsku trobojku! Ovo pitanje proteklih meseci bila je goruća tema u ruskoj javnosti posle odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da zbog navodne doping afere sportisti Rusije na Olimpijskim igrama ne mogu nastupiti pod nacionalnim obeležjima. Ipak, MOK je odobrio korišćenje ruskih državnih obeležja na tribinama, a Vjačeslav Slava Kalinin, inicijator ove ideje, poručuje:

- Moje mišljenje je da Rusija treba da bude čvrsta u odnosu na MOK i da bojkotuje Olimpijadu, ali mi moramo podržati olimpijske sportiste Rusije. Otići ćemo tamo i dati ogromnu podršku. Svi ljubitelji sporta poneće i istaknuti sovjetsku zastavu pobede nad fašizmom, koju su naši dedovi podigli iznad nacističkog Rajhstaga, i nacionalnu zastavu naše sestre Srbije, na kojoj se jedna po jedna ponavljaju boje ruske zastave.

Kalinin najavljuje i da se trobojke neće vijoriti samo na tribinama:

- Ako je moguće, to će uraditi i sportisti!

Bojevo bratstvo

SLAVA BIO KOD NAS U NOVEMBRU

Vjačeslav Kalinin je zamenik predsednika najuticajnije ruske organizacije Bojevo bratstvo, koja okuplja veterane iz 33 države bivšeg SSSR, Azije i Evrope, glavni urednik informativne agencije Veteranski vesti i zamenik predsednika organizacije veterana bezbednosnih i vojnih službi Rusije, koja ima 170.000 članova.

Krajem novembra prošle godine bio je u poseti Srbiji i tom prilikom posetio rusko groblje i jedinstveni muzej - Rusku kadetsku sobu u Beloj Crkvi.

Kurir / Dragomir Ilić

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) NEMA ZEZANJA SA KOZAKINJAMA! Zaprepastićete se kako Ruskinja barata sabljama!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track