ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Sujeta će doći glave srpskom rukometu
Foto: Privatna arhiva

Odgovor prvom čoveku RK Vojvodina

ALEKSANDAR ĐORĐEVIĆ: Sujeta će doći glave srpskom rukometu

Ostali sportovi -

Aleksandar Đorđević, član Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije, reagovao je na navode Milana Đukića, predsednika RK Vojvodina.

Đorđevićevo pismo, prosleđeno Kuriru, prenosimo u celosti.

"G-din Milan Đukić je požurio sa odgovorom, i u njemu samo potvrdio ono što smo svi i znali, da je njegova lična sujeta jedan od glavnih razloga neslaganja RSS i RSV.

Da g-dine Đukiću, ja sam slučajno skoro 50 godina u rukometu, i nisam ni očekivao da me vi poznajete, jer Vi pripadate generaciji "petlića" među rukometnim radnicima. I nije čudno za taj rukometni uzrast da mislite da rukomet počinje od vas i sa vama. Vaši najbliži saradnici, kao i celokupna rukometna javnost (ali ona prava), koja se, za razliku od vas ne informiše o rukometu na Google, me veoma dobro poznaju, i to je mnogo bitnije od vašeg mišljenja."

"Ali, mnogo bitnije od vašeg rukometnog neznanja ("petlićima" je i to oprošteno) je vaš stav o situaciji u RSS.

Vi kažete da je "moj predsednik" u momentu izbora bio generalni sekretar. Zašto to niste stavili kao primedbu pre glasanja? Zato što ste bili ubeđeni u svoju pobedu, i već ste podelili funkcije sa delegatima Skupštine sa KiM, u cilju minimiziranja uticaja RSCS i RSB, i preuzimanja u još jednom mandatu apsolutne vlasti.

Od tog vašeg "debakla" na izborima je sve i počelo. Krenuli ste u bojkot RSS-a, što i dalje svakodnevno činite u želji da se ipak dokopate vlasti u RSS. Kažete da ste vi samo predsednik RK Vojvodina! U čije ime i sa koje pozicije izjavljujete da "RSV neće učestvovati i dalje u radu RSS-a"? Da li očekujete da vam poverujemo u to da vi nemate nikakve veze sa opstrukcijom? Po čijim uticajem (ovde mislim i na vaše saradnike, da ne kažem satelite) osam sudijskih parova sa liste Super A lige zamrzava status i neće suditi? Ko vrši pritisak i na neke sudije sa liste Super B lige da zamrznu status? Jel to sve i dalje shvatate kao dobronamerne poteze? Pozivate se na kršenje Statuta oko imenovanja pom. direktora za sudijska pitanja. U statutu piše "da se pomoćnik bira na predlog direktora lige", ali nigde ne piše i da ga mora predložiti. Da li je jedina osoba sposobna da obavlja taj posao g-din Višekruna, i apsolutno niko drugi?" "Tu je DRUGA SUJETA. Kažete da ste bili "običan član UO RSS četiri godine u periodu 2012-2014", pa moje skromno znanje matematike nikako u ovaj period ne može da smesti četiri godine. Da li to "slučajno" brišete period posle 2012. godine kada smo sa reprezentativnim selekcijama doživeli krah i nismo se plasirali ni za jedno takmičenje, što je imalo za posledicu i ovakvo rangiranje rukometa kao sporta i drastično smanjenje finansija, koje i sada plaćamo?"

"Najponosniji sam na odluku UO o dodeli, kako vi to zovete "vaučera", i koji se odavno primenjuje u svetu, jer smo u RK "Železničar" dobili jedan pravi klub, koji će, nadam se, mnogo bolje predstavljati srpski rukomet u SEHA ligi i Evropi nego do sada. Tu je još jedna vaša sujeta, jer više ne možete da funkcionišete po sistemu "što gore; to meni bolje", i rasturite srpski rukomet kako bi se vi kitili titulama. I da ne nabrajam više vaše kontradiktornosti, jer mi je žao da se tako mlad čovek sam "davi", jer možda nekad i bude nešto u rukometnoj budućnosti."

"Verovatno vi g-dina Božu Đurkovića i sanjate noću, ali ja vam tu zaista ne mogu pomoći, osim da vas posavetujem da pokušate sa "belim lukom pod jastukom".

Pozdrav, vaš kolega po struci Aleksandar Đorđevic-Grk"

Kurir sport

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track