Alonso: Osnovaću tim i dizajnirarti stazu za F1

Alonso: Osnovaću tim i dizajnirarti stazu za F1

Ostali sportovi -
Ako mi Berni Eklston to dozvoli, voleo bih da dizajniram pravu trkačku stazu, rekao je Alonso

Španac Fernando Alonso rekao je da ne planira da se uskoro povuče, ali je otkrio šta ima u planu da radi po okončanju karijere u Formuli 1.

„Mnogi me pitaju šta planiram da radim u budućnosti, kada završim karijeru, ili da li ću osnovati svoj tim. Zašto da ne? To bi bila zanimljiva avantura“, rekao je Alonso.

„Ali ako mi Berni Eklston to dozvoli, voleo bih da dizajniram pravu trkačku stazu, sličnu onoj za karting koju sam osmislio u blizini Ovijeda, koja će biti otvorena uskoro", rekao je Alonso odgovarajući na pitanja navijača.

Vozač Ferarija je, takođe, otkrio koliko je trijumf na Velikoj nagradi Evrope u Valensiji pre nedelju dana bio poseban za njega. Takođe, zahvalio se španskim navijačima, koji mu pružaju veliku podršku u teško vreme za tu zemlju.

„Kada sam stao na podijum, emocije su me preplavile. Skoro svi na tribinama su nosili crveno, imali su zastave Španije, Asturije i Ferarija. Radost pobede u tako teškoj sezone bila je pomešana sa emocijama koje je donela činjenica da sam to učinio pred svojim navijačima. U Španiji je trenutno teška situacija, mnogi koji su došli da me podrže morali su zbog krize mnogo toga da se žrtvuju i hvala im na tome“, rekao je Alonso.

Naredna trka šampionata Formule 1 vozi se 8. juna na stazi „Silverston“, za Veliku nagradu Britanije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track