BEOGRADSKI KLUB U NAJJAČEM SASTAVU: Galeb u Turskoj na Evropskom klupskom šampionatu
Foto: TK Galeb

PRVO UČEŠĆE POSLE 2012. GODINE

BEOGRADSKI KLUB U NAJJAČEM SASTAVU: Galeb u Turskoj na Evropskom klupskom šampionatu

Ostali sportovi -

Evropski klupski šampionat, šesti po redu, održava se od 6. do 9. februara u Istanbulu, Turska.

Tekvondo klub Galeb posle 2012. godine prvi put učestvuje na klupskom šampionatu, ali prvi put u svim uzrasnim kategorijama, i to u najjačem sastavu na čelu sa Milicom Mandić, Tijanom Bogdanović, Vanjom Stanković. -Prvenstvo Evrope za klubove i to za sve uzrastne kategorije je možda pravo mesto da se počne sezona. Nismo do sada učestvovali na ovom takmičenju u svim selekcijama. Jednom smo bili i to na prvom prvenstvu Evrope za klubove 2012. godine. Tada smo u ženskoj konkurenciji zauzeli drugo mesto. Sada nam je cilj da se okušamo i u kadetima, juniorima i svakako seniorima – ističe Dragan Jović.

Ekipa koja je krenula put Turske je brojna i čine je 24 takmičara i 4 trenera.

Kadeti su na programu 6. februara, a zatim kreću juniori i seniori.

- Očekivanja su nam kao i uvek velika ali treba imati na umu da je ovaj turnir otvoren i za klubove i nacionalne timove i van Evrope. Plasman se računa samo sa evropske klubove,ali to ne olakšava mnogo stvar – naglašava Jović.

foto: TK Galeb

Takmičari:

Andrea Bokan (kadet, - 44kg) Milica Bulat (kadet, - 44kg)

Jovan Branković (kadet, - 37kg) Danilo Ristović (kadet, - 33kg) Mihajlo Vulić (kadet, -41kg) Lav Aleksa Dautović (kadet, - 45kg)

Teodora Jović (junior, -44kg) Nađa Rosić (junior, -52kg) Serđa Stević (junior, -59kg) Emilija Radmilović (junior, -46kg)

Stefan Stojanović (junior, - 51kg) Bogdan Bulat (junior, -55kg) Mateja Kuburović (junior, -55kg) Miloš Mihajlović (junior, -59kg)

Vanja Stanković (senior, -49) Tijana Bogdanović (senior, -53kg) Aleksandra Radmilović (senior, -57kg) Nađa Savković (senior, -63kg) Milica Mandić (senior, -73kg) Iris Jović Vujaković (senior, -67kg)

Lazar Cvetanović (senior, -54kg) Dmirij Nagaev (senior, -58kg) Strahinja Damnjanović (senior, -68kg) Budimir Krivokuća (senior, -74kg)

Treneri:

Dragan Jović Uroš Todorović Stevan Rašić Ninoslav Babić

Kurir sport

Foto: TK Galeb

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track