Polako diže formu

(KURIR TV) IVANA ŠPANOVIĆ: Maksimalni fokus je na Svetskom prvenstvu

Ostali sportovi -

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović rekla je danas da joj je najvažnije da polako diže formu i bude potpuno spremna za Svetsko dvoransko prvenstvo koje će se održati u Birmingemu.

"Nije mi važno da na mitinzima budem maksimalno spremna već da polako podižemo formu za najvažnije takmičenje. Zadovoljna sam formom u kojoj se trenutno nalazim. Imamo još dva mitinga do Svetskog prvenstva, u Beogradu će mi Serbia ppen osvežiti emocije od prošle godine i biti dodatna motivacija za Birmingem", rekla je Španovićeva na konferenciji za novinare u Beogradu.

Ivana Španović je bila treća na prvom dvoranskom mitingu u Karlsrueu, a potom je u Diseldorfu skočila 6,77 metara, što je najbolji rezultat na svetu ove sezone.

"Najjači utisak je pet prestupa na prvom mitingu, nemam toliki broj prestupa toliko često, ali ne brinem se. To su bili daleki i kvalitetni skokovi i ono što smo planirali je na neki način i ispunjeno. U Diseldorfu sam imala dva prestupa i ostvarila pobedu", kazala je ona.

Njen trener Goran Obradović rekao je da je najvažnije da "pik forme" bude u Birmingemu.

"Najvažnije je da pik forme bude u Birmingemu i da Ivana skoči u skladu sa tim koliko je spremna, a mogu da kažem da se nećemo zadovoljiti skokom ispod sedam metara. Čeka nas i Beograd, to je poslednje takmičenje na podlozi kakva je u Birmingemu. Ogromna je razlika na daskama i betonu, nažalost, poslednje takmičenje je u Glazgovu na daskama i tamo će skakati samo koliko je potrebno za pobedu", rekao je Obradović.

Ivana Španović će 21. februara skakati u Beogradu, a četiri dana kasnije će se takmičiti u Glazgovu, pred odlazak na Svetsko dvoransko prvenstvo.

Ulaz na miting u Beogradu biće besplatan.

Beta

Foto: Gojko Filipović/Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Da li će stadioni biti puni proativ CSKA i Viktorije?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track