SRBI SE BORE U PJONGČANGU: Vukićević zauzeo 25. mesto u alpskoj kombinaciji, Stevović bez plasmana
Foto: AP

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

SRBI SE BORE U PJONGČANGU: Vukićević zauzeo 25. mesto u alpskoj kombinaciji, Stevović bez plasmana

Ostali sportovi -

Srpski skijaš Marko Vukićević zauzeo je 25. mesto u alpskoj kombinaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je Marko Stevović ostao bez plasmana.

Vukićević je zauzeo 25. mesto rezultatom od 2:11,74 i bio je 5,22 sekunde sporiji od osvajača zlatne medalje Austrijanca Marsela Hiršera.

Vukićević je u spustu ostvario vreme od 1:21,31, dok je slalom završio za 50,43 sekundi. Njegovo 25. mesto je najbolji plasman srpskih sportista na Zimskim olimpijskim igrama od osamostaljenja.

"Danas je bio dobar dan za mene. Zadovoljan sam rezultatom. Spust je bio dobar, ; slalom je mogao da bude i bolji, ali sam slalom malo trenirao ove godine, a staza je bila ledena i strma tako da je i cilj danas bio veliki uspeh. Dosta dobrih takmičara je ispalo, što pokazuje da je staza bila prava olimpijska", rekao je Vukićević.

"Za dva dana vozim spust za koji treba da napravim korekcije u srednjem delu staze. Videćemo kakvi će biti vremenski uslovi, ali se nadam da će biti bolji nego do sada. Podloga je već sada odlična, samo da ne bude vetra", dodao je on.

Marko Stevović je spust završio kao 59. rezultatom od 1:24,47, ali nije završio drugu trku pa je ostao bez plasmana.

kurir.rs / Beta

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV SPORT! ZVEZDO, „ZNAŠ KAKO SE POSTAJE PRAVI ŠAMPION“?! Pokaži to protiv CSKA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track