Blejk drugi put brži od Bolta

Bolt dobija konkurenciju

Blejk drugi put brži od Bolta

Ostali sportovi -
Blejk, svetski šampion na 100 metara, pobedio je Bolta po drugi put u samo dva dana, pošto je zabeležio vreme od 19.80 sekundi i za samo tri stotinke nadmašio svetskog rekordera

Najbrži čovek na svetu Jusein Bolt pretrpeo je poraz od sunarodnika Johana Blejka i u trci na 200 metara na olimpijskim kvalifikacijama u Kingstonu.

Blejk, svetski šampion na 100 metara, pobedio je Bolta po drugi put u samo dva dana, pošto je zabeležio vreme od 19.80 sekundi i za samo tri stotinke nadmašio svetskog rekordera.Prethodno je u petak Blejk bio bolji na 100 metara, a Bolt ga je takođe pratio i obojica su obe discipline izborili svoje mesto u Londonu.

“Jusein mi je odmah prišao i čestitao. Rekao mi je da sam bio bolji ovoga puta i zahvalio sam se na tome, jer me je on uvek motivisao. Pred samu trku mi je poručio da ostanem miran i to sam i učinio”, rekao je Blejk.

Pored Bolta i Blejka, mesto na Olimpijskim igrama u Londonu u timu Jamajke na 200 metara obezbedio je Voren Vir, koji je u cilju imao vreme od 20.03 sekundi.

Bolt je odmah posle trke imao probleme sa grčevima, zbog čega mu je lekarska ekipa pritekla u pomoć, ali je vrlo brzo ponovo bio na nogama. Svetski rekorder na 100 i 200 metara je odmah potom priznao poraz, ali nije pokazivao nikakvu zabrinutost po pitanju Londona.

“Definitivno, moram da se dokazujem. Olimpijski sam šampion, tako da moram da pokažem svetu da sam i dalje najbolji. Jednostavno, nije me ‘rasturio’ i vrlo dobro znam šta treba da uradim da bi sve došlo na svoje mesto. Moram da uvidim šta radim pogrešno i da poradim na tome”, naglasio je Bolt.

http://www.youtube.com/watch?v=8ika5Q9GmWE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track