(VIDEO) RUSIJI PRETI ISTORIJSKI DEBAKL: Evo kako jedna devojčica može da spasi Ruse neviđene blamaže!
Foto: AP

ZIMSKE OLIMPIJSKE IGRE

(VIDEO) RUSIJI PRETI ISTORIJSKI DEBAKL: Evo kako jedna devojčica može da spasi Ruse neviđene blamaže!

Ostali sportovi -

Olimpijska delegacija Rusije nema pravo učešća na ZOI pod svojom zastavom, a ni posle 12 dana nisu uspeli da se domignu ni jedne zlatne medalje na velelepnom takmičenju.

Od svetske velesile kao što je Rusija to niko nije očekivao. A ako se to zasita i desi i do kraja takmičenja Rusi ne osvoje bi jedno zlatno odličje, to će biti prvi put od OI u Stokholmu 1912. godine.

Ruski sportisti na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu preživljavaju pravu noćnu moru. Ne samo zbog velikog broja dopingovanih sportista koji nisu mogli da učestvuju na Igrama, već i zato što su rezultati daleko ispod svakog očekivanja.

A nije da se nisu spremali i uložili mnogo truda. Dosad se nikada nije desilo da se ruski takmičari kući vatre praznih ruku, a kako izgleda za sada može se desiti da će ostati bez ijedne zlatne medalje.

Međutim, da ne bude sve tako crno pobrinule se najmlađa članica olimpijskog tima Rusije, Alina Zagitova koja blista u umetničkom klizanju.

foto: AP

Zagitova je pod noge bacila ceo Pjongčang i novim svetskim rekordom u kratkom programu u umetničkom klizanju nagovestila da je blizu zlatne medalje koju Rusija u dosadašnjem delu takmičenja nije videla.

foto: AP

Alina Zagitova ima samo 15 godina i pravo je čudo od deteta. Mnogi joj predviđaju blistavu budućnost, a da se okiti prvom zlatnom medaljom na najvećem planetarnom takmičenju imaće u petak kada je na programu finale slobodnog programa.

evropska prvakinja je postala u januaru ove godine
evropska prvakinja je postala u januaru ove godinefoto: AP

Ona je aktuelna prvakinja Evrope i sada grabi čvrstim koracima da postane i olimpijska šampionka.

kurir.rs / kurir sport

foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan protiv Viktorije jači i na terenu i na tribinama

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track