Olimpijske medalje čuvaju uz krunu Elizabete II
Foto: KURIR

na sigurnom

Olimpijske medalje čuvaju uz krunu Elizabete II

Ostali sportovi -
Zlatne, srebrne i bronzane medalje, kojih ima ukupno 4.700, neće biti prikazivane u javnosti sve dok ne budu zasijale na grudima sportista koji će ih dobiti na Olimpijskim igrama, koje se otvaraju 27. jula.

LONDON - Medalje koje će se dodeljivati na predstojećim Olimpijskim igrama zaključane su danas u londonskoj srednjovekovnoj tvrđavi London Tauer, gde naoružani stražari čuvaju krunu kraljice Elizabete II i nakit kraljevske porodice. Zlatne, srebrne i bronzane medalje, kojih ima ukupno 4.700, neće biti prikazivane u javnosti sve dok ne budu zasijale na grudima sportista koji će ih dobiti na Olimpijskim igrama, koje se otvaraju 27. jula.

"Za sportiste osvajanje medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama predstavlja kraj hiljada sati treninga i dostizanje najvišeg priznanja u sportu", izjavio je šef Organizacionog odbora Igara Sebastian Kou, svojevremeno osvajač dve olimpijske zlatne medalje u trci na 1.500 metara.

"Ceremonija dodele medalja predstavljaće trenutak kada će sportisti istinski slaviti svoj uspeh", poručio je Kou.Prve medalje na Olimpijskim igrama u Londonu dobiće strelci 28. jula i to najbolji u disciplinama vazdušna puška 10 metara kod žena i vazdušni pištolj 10 metara kod muškaraca.Olimpijske igre u Londonu održavaju se od 27. jula do 12. avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track