Veslači odredili tim za Olimpijske igre

Veslanje

Veslači odredili tim za Olimpijske igre

Ostali sportovi -
Srbiju će u Londonu predstavljati četverac bez kormilara Vasić, Jagar, Vuković i Đerić i dvojac bez kormilara Stojić i Beđik. Rezerva je Marjanović

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić odredio je danas konačan sastav nacionalnog tima za Olimpijske igre u Londonu.

Pored četverca bez kormilara, koji će nastupiti u sastavu Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković, Radoje Đerić, što je već određeno nakon Svetskog kupa u Minhenu, dvojac bez kormilara nastupiće u sastavu Nikola Stojić i Nenad Beđik. U London će, u svojstvu rezerve, da otputuje i Marko Marjanović.

"Nažalost, od nastupa na OI odustao je Jovan Popović. Nakon odličnog rezultata na Svetskom kupu u Beogradu, on nije uspevao da održi pravu formu i koncentraciju. U poslednjih mesec dana počeo je da pada na psihološkom planu i sve teže je ispunjavao zacrtani plan i program priprema. Odustao je pred finalna testiranja za mesta u dvojicu bez kormilara tako da smo za ovaj čamac odredili Stojića i Beđika", kazao je Ilić.

Veslačka reprezentacija Srbije danas putuje u Sloveniju na završne pripreme uoči OI. Prvi deo priprema veslači će odraditi na Bohinjskom jezeru, gde će sparingovati sa posadama Slovenije i Hrvatske. Nakon desetak dana na tom jezeru teški četverac će se preseliti u Zagreb, gde će sparingovati sa hrvatskim četvercom skulom.Dvojac bez kormilara otići na Bled gde će mu za podizanje forme pomoći slovenački dubl skul

"U ovom trenutku teško je bilo šta prognozirati. U Londonu će odlučiti nijanse, ali i učinak na završim priprema, gde će svi pokušati da ulože maksimum snage, energije i motivacije da što spremniji otputuju na Igre. Činimo sve što je u našoj moći da baš u Londonu budemo na najvišem nivou ove godine", dodao je Ilić.

Povratak u Beograd je planiran za 22. jul, a polazak za London dva dana kasnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track