DELFINI NA PRAGU ELIMINACIJE IZ SVETSKE LIGE: Srpski vaterpolisti poklekli u poslednja dva minuta protiv Crne Gore
Foto: AP

PODMLAĐENA REPREZENTACIJA PORAŽENA U PODGORICI

DELFINI NA PRAGU ELIMINACIJE IZ SVETSKE LIGE: Srpski vaterpolisti poklekli u poslednja dva minuta protiv Crne Gore

Ostali sportovi -

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je večeras u Podgorici od Crne Gore sa 8:11 (2:3, 2:4, 1:1, 3:3) u četvrtoj utakmici Grupe A Svetske lige.

Podmlađeni tim Srbije još uvek nije uspeo da izbori direktan plasman na Završni turnir Svetske lige, ali ukoliko Rumunija u poslednjem meču Grupe A pobedi Crnu Goru, ekipa Dejana Savića imaće priliku da brani trofej.

Srbija bi na Završnom turniru Svetske lige mogla da se nađe i ukoliko Crna Gora pobedi Rumuniju, a bude najbolje rangirani drugoplasirani tim iz sve tri evropske grupe Svetske lige.

Crna Gora je do pobede od tri gola razlike, koja joj je bila potrebna, došla pet sekundi pre kraja susreta kada je posle isključenja Save Ranđelovića dosuđen peterac, a Draško Brguljan je bio siguran izvođač.

Ekipa Vladimira Gojkovića tokom celog meča bila je u prednosti, a u poslednja dva minuta je ušla samo s golom prednosti. Situacija se ipak promenila u poslednjih 120 sekundi, pa su Crnogorci pogocima Alekse Ukropine posle kontre i Brguljana iz peterca došli do trijumfa.

Ukropina i Brguljan bili su najefikasniji u selekciji Crne Gore sa po tri gola, dok su Srbiju predvodili Đorđe Lazić i Dušan Mandić sa po dva pogotka.

Srbija je posle četiri utakmice prva u Grupi A sa devet bodova, Crna Gora je druga sa šest bodova iz tri utakmice, dok je Rumunija poslednja, treća bez bodova.

Poslednji meč izmedju Rumunije i Crne Gore igraće se 10. aprila.

Dušan Mandić rekao je da je Crna Gora večeras zasluženo pobedila, uz ocenu da je njegova ekipa u prvom poluvremenu igrala bez agresivnosti.

"Zaslužen trijumf Crne Gore. Blizu su konačnog uspeha. Ipak, moram da kažem da mislim da peterac na kraju nije postojao. Sudjenjem nismo zadovoljni ni mi, ni oni. O samoj utakmici mogu da kažem da smo posle spavanja u prve dve četvrtine kasnije igrali kako treba", rekao je Mandić.

"Nismo imali u prve dve četvrtine agresivnost. Tek smo u trećem delu počeli da igramo. Retko, gotovo nikada ne pričam o sudijama, ali mislim da su sada preterali u finišu i direktno nas oštetili za prolaz na završni turnir", rekao je Viktor Rašović.

(Beta, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Srbi će biti olimpijski pobednici u sportu koji su izmislili Šveđani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track