USSS: Odluka o smeni Jasnića ništavna!
Foto: Privatna Arhiva

pokrenut postupak

USSS: Odluka o smeni Jasnića ništavna!

Ostali sportovi -

Univerzitetski sportski savez Srbije (USSS) proglasio je danas ništavnom odluku dela delegata na, kako se navodi tzv. Skupštini u petak, o smeni predsednika Siniše Jasnića.

Još jedna Skupština održana je u nedelju i na njoj je doneta jednoglasna odluka da se pruži podrška predsedniku Siniši Jasniću, kao i da je preduzeće "Evropske univerzitetske igre 2020" osnovano u skladu sa zakonom i statutom USSS.

"Postupak osnivanja privrednog društva "Evropske univerzitetske igre 2020“ d.o.o. pokrenut je odlukom Izvršnog odbora USSS br. 02-313 od 13.09.2017. godine. Izvršni odbor USSS bio je ovlašćen za donošenje takve odluke u skladu sa čl. 29 Statuta USSS jer je reč o privrednom društvu za obavljanje sportske delatnosti iz čl. 110. st. 4. Zakona o sportu, a ne o sportskom privrednom društvu iz čl. 92. Zakona o sportu. Prema čl. 23. Statuta USSS, Skupština je isključivo nadležna za donošenje odluke o osnivanju sportskog privrednog društva, ali ne i drugih privrednih društava", ističe se u saopštenju.

Kako se navodi, Skupština utvrđuje da su ništavne i ne proizvode pravno dejstvo odluke takozvane Skupštine održane 30. marta 2018. godine.

"Utvrđuje se da Univerzitetski sportski savez Srbije predstavlja i zastupa Siniša Jasnić, predsednik USSS. Zvanični memorandum i pečat USSS mogu koristiti isključivo Jasnić i sekretar USSS Djoko Čučković. Obavezuje se predsednik USSS Siniša Jasnić da pokrene disciplinski postupak protiv lica koja su nezakonito i nestatutarno postupala i time nanela ogromnu štetu USSS", zaključuje se u saopštenju.

Jasnić je prošle nedelje odložio Skupštinu zbog službenog puta u Sloveniju, ali je grupa delegata održala Skupštinu i smenila Jasnića zbog navodne afere o osnivanju "fantomske firme" Univerzitetskih igara 2020 i dobijenih 143 miliona od Vlade Srbije.

Na toj Skupštini za novog predsednika jednoglasno je izabran Dejan Madić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu.

Kurir sport/Tanjug, foto: Printskrin

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Parizanu nije Zvezda najveća briga . Evo šta jeste

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track