MOĆNI DELFINI: Srpski vaterpolisti deklasirali Crnu Goru na startu F8 Evropa kupa
Foto: Fonet

TURNIR U RIJECI

MOĆNI DELFINI: Srpski vaterpolisti deklasirali Crnu Goru na startu F8 Evropa kupa

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Srbije ubedljivo su pobedili Crnu Goru u Rijeci u meču prvog kola F8 Evropa kupa - 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1).

Srbiju su do prvog trijumfa u Grupi B vodili Duško Pijetlović i Filip Filipović sa po dva postignuta gola, a u strelce su se upisali i Dušan Mandić, Radomir Drašović, Miloš Čuk, Gavril Subotić i Strahinja Rašović.

Golove za Crnu Goru postigli su Marko Petković, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dragan Drašković i Saša Mišić.

Crna Gora je prva stigla do prednosti golom Spaića posle samo dvadesetak sekundi igre, ali je Srbija uspela da preokrene rezultat pogocima Strahinje Rašovića i Ćuka.

Radović je izjednačio na 2:2, a konačan rezultat prve četvrtine, četiri sekunde pre njenog isteka, postavio je Filipović.

Izabranici Dejana Savića su dobro odigrali i drugu deonicu i samo su povećavali prednost. Pijetlović je Srbiji doneo dva gola prednosti na početku druge deonice, a na veliki odmor se otišlo sa plus tri pošto je Subotić pogodio mrežu Crne Gore uz zvuk sirene.

Tačku na ovu utakmicu praktično je stavio Filipović već na početku treće četvrtine. On je bio siguran sa pet metara za vodjstvo Srbije od 7:3.

Srbija je do kraja utakmice održavala prednost i nije dozvolila Crnoj Gori da meč učini neizvesnijim.

foto: Printscreen

Po završetku utakmice Dušan Mandić je rekao:

- Odbrana nam je kao i uvek bila najvažnija. Imali smo kontrolu i od druge četvrtine sve je bilo kako treba. Zadovoljan sam, slede Francuzi pa onda derbi sa Hrvatskom.

Nikola Jakšić je bio kratak:

- Važna je pobeda na startu turnira. Odigrali smo u našem ritmu i očekujem da kako takmičenje bude odmicalo budemo sve bolji.

Duško Pijetlović je bio odličan:

- U početku sno imali malo problema sa njihovim centrima ali isključivo zbog naših grešaka u zatvaranju. Kada smo to u drugoj četvrtini rešii utakmica je postala laka posebno kada je odbrana u pitanju. Napad se malo mučio, ali dugo nismo igrali zajedno i to se osetilo. Zadovoljan sam i što smo izdržali njihov nalet u poslednjoj četvrtini kada su krenuli oštrije.

Vaterpolisti Srbije sutra igraju protiv Francuske, a Crna Gora protiv Hrvatske.

Hrvatska je ranije danas u prvom meču Grupe B pobedila Francusku sa ubedljivih 20:5.

Mađarska i Grčka su u prvoj utakmici Grupe A odigrale nerešeno 9:9, dok je Španija slavila protiv Italije sa 11:4.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track